Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información

L’aventura d’aprendre a fer surf al Maresme Destacats

La costa del Maresme és un lloc molt especial, ja que conflueixen el mar i la muntanya, i això fa que puguis estar banyant-te al mar Mediterrani i en pocs minuts et plantis a la serralada Litoral per fer una excursió o practicar bicicleta de muntanya. Pel que fa al surf, és una costa amb un fons marí ideal per practicar i aprendre aquest esport tan saludable i divertit.
Tot i les dificultats en què es troben les escoles de surf, per part de les administracions, per portar a terme les seves activitats, sobretot a l’estiu, la passió per aquest esport i estil de vida està molt viu al Maresme, i prova d’això són les escoles especialitzades que s’obren camí entre tràmits burocràtics, permisos municipals, conflictes amb els socorristes i banyistes i altes aventures. Entre tots hauríem de prendre consciència de la importància de poder compartir la platja a l’època estival, ja que és possible i just que cadascú pugui tenir el seu lloc, tant esportistes com banyistes i surfistes en general. Si prenem com a exemple les escoles de surf del mar Cantàbric, veurem que això és totalment possible i que només fa falta esperit dialogant i compromís per totes les parts, sobretot de les administracions que no estan molt acostumades a tractar amb escoles d’aquest tipus.
 
Es tracta d’entendre que la platja i el mar són de tothom i que, quan arriba l’estiu, hem de ser més ordenats i respectuosos amb tothom. Els banyistes sempre seran la prioritat, però això no és incompatible amb els esports nàutics, en aquest cas, el surf. El problema és que les taules de surf són molt petites i no poden compartir espai amb les embarcacions als canals nàutics, però són suficientment grans com per estar prohibides a la zona de bany. Llavors ens trobem amb una situació molt peculiar, ja que els surfistes ens sentim marginats a l’estiu a les platges que “surfegem” durant tot l’any. Per això veiem convenient que es consideri el fet que cada vegada som més surfistes i escoles de surf al Maresme i que aquesta situació s’ha de regular, dialogant entre escoles, administració i serveis de socorrisme; només cal parlar-ho i arribar a acords que dignifiquin l’activitat del surf a les nostres platges.
 
Sigui com sigui, els surfistes seguirem gaudint amb les onades del Maresme sigui l’època de l’any que sigui i, sobretot, seguirem lluitant perquè el nostre esport tingui cabuda a la nostra costa.
 
 

Informació addicional

  • Nom: Escola Surf Gregal
  • Text: Antonio Escañuela
  • Municipi: Platja de Ponent (Espigó de Garbí). Vilassar de Mar
Back to top