Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

L’escriptor i pintor gironellenc Pere Trasserra celebra 100 anys Destacats

L’11 de setembre va ser una data doblement especial a casa de l’escriptor i pintor  gironellenc Pere Trasserra i Rosal. La Diada de Catalunya coincidia amb la celebració del seu centenari, que el va poder celebrar envoltat de la seva família més propera.  
Tal com explica la mateixa família, “amb l’emoció a flor de pell però amb el cap serè, ha fet un breu parlament on ha dedicat paraules d’agraïment i estima cap totes les persones que l’envoltaven, especialment les seves dues filles i la seva besnéta, nascuda tot just fa un any”.
 
Nascut al barri de Cal Bassacs de Gironella l’11 de setembre de 1918, Pere Trasserra i Rosal va exercir durant més de quaranta anys com a escrivent a la fàbrica de la Colònia Tèxtil de Viladomiu Vell. Al costat de la seva dedicació, tant a la feina com a la família, ha sabut cultivar des de petit una gran afició pel dibuix, la pintura o la fotografia, entre altres activitats, que ha anat exercint fins aquests darrers anys. El 2012 va portar a terme la seva primera gran exposició a Cal Bassacs, en una antològica de cinquanta anys de passió darrera el pinzell. Un any més tard, el novembre de 2013, publicava el llibre “Memòries d’una vida de Colònia” amb l’Editorial La Torratxa, on feia un retrat en primera persona d’una generació hereva d’uns valors ferms de compromís i obediència, que va patir una guerra civil i que va refer-se a través del treball i la generositat. L’any 2014 rebia l’homenatge per part de la Delegació de Creu Roja del Berguedà pels seus anys de dedicació altruista a Gironella.
 

Informació addicional

  • Text: Sílvia Culell
  • Municipi: Gironella
Back to top