Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Tren del ciment, company de viatge

100 anys de l’arribada del Carrilet al Berguedà.
El Carrilet va ser per a l’Alt Berguedà una font de riquesa, de comunicació, de vida... 100 anys després la comarca en reviu el recorregut, la seva història i anècdotes.
 
Ja fa 100 anys que l’empresa ASLAND promoguda pel Sr. Eusebi Güell va decidir construir el tren del ciment, més popularemnt conegut com el Carrilet, per tal de transportar el seu producte, el ciment, des de la fàbrica. El recorregut s’iniciava a les instal·lacions de Clot del Moro, a Castellar de n’Hug i, d’allà, anava fins a l’estació de Guardiola-Bagà, on enllaçava amb la línia que arribava a Manresa. Els primers anys funcionava com a ferrocarril industrial però a partir de l’1 d’agost de 1914, va començar a prestar servei públic de viatgers, fet cabdal, ja que va millorar la qualitat de vida dels habitants d’una zona que es caracteritzava per la manca de comunicacions.
 
Aquest any es commemora el centenari del Carrilet i és per això que s’han organitzat tot un seguit d’activitats i una exposició per festejar l’arribada del Carrilet al Berguedà i recordar-ne la seva importància.
 
Tots els actes del centenari es poden consultar a través de la web: www.centenaricarrilet.cat.

Informació addicional

  • Municipi: Berguedà
Back to top