Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Rutes

El pont Foradat o pont de les Arnaules, “construït” fa 40 milions d’anys Destacats

Fent Camí amb el Russi... Josep Maria Rossinyol.
Situat a la comarca del Bages, sobre el torrent de cal Rena, es tracta d’un pont de roca natural, amb una antiguitat estimada de més de 40 milions d’any. Estem davant d’una autèntica meravella natural, de gran rellevància geològica i singular bellesa, un autèntic caprici de la natura. Fa uns 14 o 15 metres de llarg i uns 80 cm d’ampla en la seva part més estreta (no és apte per a persones que pateixen de vertigen). La seva formació és deguda a l’acció de l’erosió. La seva singularitat rau en la seva forma plana, esdevenint d’aquesta manera en un dels ponts naturals més notables de Catalunya.
 
Com arribar al punt de sortida: 
Des de la carretera C-55 (Ronda exterior de Manresa), hem agafat la carretera BV-1225. Aquesta passa per l’interior del poble d’El Pont de Vilomara. Veiem un senyal de carretera que posa “Pont gòtic de Vilomara”, girem cap a on ens indica i ja podem aparcar. 
 
Itinerari i crònica:
10 h 45’.- Pont gòtic de Vilomara.- Deixem el cotxe aquí aparcat i creuem a peu aquest magnífic pont sobre el riu Llobregat. Un cop a l’altre cantó girem a l’esquerra.
RUSSI Pont
Bifurcació abans no s’acaben les cases.- Agafem la pista asfaltada que puja cap a la dreta i gira en aquesta mateixa direcció. Trobem marques de PR (color blanc i groc).
10 h 49’.- Bifurcació.- La pista que seguim es divideix en dues. Arribats a aquest punt veiem una estaca metàl·lica amb marques dels colors d’un PR, nosaltres, seguint al peu de la lletra la indicació, seguim un corriol que puja a mà dreta de les dues pistes en direcció “Pont Foradat”. Poc després ens adonarem que hi havia una manera més fàcil. Situats a la bifurcació, cal agafar la de la dreta i, al cap de 10 o 12 metres, surt un corriol que puja sense entrebancs fins a arribar al que seguim (demanaria una millor indicació en aquest punt). El corriol s’enfila costerut fent esses. Veiem moltes plantes florides de ginesta.
11 h 03’.- Enllaç amb una pista.- Ajunta una pista per l’esquerra. Una estaca metàl·lica amb marques blanques i grogues ens indica que, si anem cap a la dreta, arribarem a Punta Sabata i, si seguim el PR cap a l’esquerra, anirem en direcció al Pont Foradat.
11 h 05’.- Final de la pista direcció Punta Sabata.- Des de la cruïlla anterior pujo fins on s’acaba aquesta pista, que després seguint un corriol ens portaria fins a Punta Sabata. Magnífica vista sobre el poble d’El Pont de Vilomara i el riu Llobregat.
RUSSI Pont
11 h 09’.- De retorn a la cruïlla.- Seguim el camí marcat com a PR (marques blanques i grogues). La pista va descendint. 
11 h 11’.- Bifurcació.- Deixem la pista que seguim i baixem pel camí de l’esquerra seguin les marques.
11 h 15’.- Pont Foradat.- Un cop aquí, fem parada per contemplar aquesta meravella de la natura i esmorzar.
 
FITXA TÈCNICA
Punt de sortida i arribada: El pont antic de Vilomara (Bages). 
Durada aprox., anar i tornar: Sense comptar les parades = 1h 
Nota: El temps és l’invertit per nosaltres aquest dia.
Dificultat: fàcil
 

Informació addicional

  • Text: Josep M. Rossinyol
  • Fotografía: Josep M. Rossinyol
  • Municipi: Bages
Back to top