Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

La Geocerca (Geocaching) com a recurs educatiu

La geocerca (o Geocaching) és una activitat lúdica que es pot jugar tant a la ciutat com a la natura i que consisteix a buscar tresors amagats per altres jugadors per mitjà de pistes i utilitzant un aparell GPS i compartir-ho a la web: www.geocaching.com.
Precisament basant-se en la geocerca, a l’octubre de 2014, un grup de mestres i el Centre de Recursos Pedagògics de Cerdanya va crear un curs, dins del Pla de Formació de Zona del personal docent de la Cerdanya, que finalitzarà el pròxim  mes de maig.
 
El seu origen està en la Festa de l’Arbre de l’any passat, celebrada a Ger i Isòvol, la qual va generar molt material de treball al voltant del bosc de ribera, aprofitable per dur a terme iniciatives pedagògiques alternatives. Això va provocar pensar en el seu aprofitament per un curs de geocerca per mestres i professors de Cerdanya.
 
El curs consta de 5 blocs, cadascun dels quals té una sessió teòrica i una sessió pràctica a diferents indrets de la comarca (castell de Llívia, riberes de l'Alt Segre, Bell-lloc, bassa de Sanavastre, Quadres, Esterregalls d'Isòvol i Olopte). 
 
Les sessions teòriques es basen en l'obtenció de coneixements sobre cartografia, tecnologia GPS i geocerca que després s'aplicaran en les sessions de camp, les quals serviran per practicar els coneixements adquirits a l'aula.
 
L'objectiu del curs és fer geoamagatalls pedagògics per aprendre aspectes de la comarca. Es construeixen tresors pedagògics que quedaran a disposició de la comunitat educativa, dels turistes i dels habitants de la comarca a través de la publicació a www.geocaching.com.
 

Informació addicional

Back to top