Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

XXIII Trobada de Constructors d’Iglús, Ohmamiglú’19

Agenda de Cerdanya
Iglus
Última Data: Diumenge, 17 Febrer 2019

Place: Pla d'Anyella (Toses)

Com cada any, coincidint amb el pleniluni del febrer, arriba l’Ohmamiglú, la Trobada de Constructors d’Iglús al Pirineu de Girona, al Pla d’Anyella, zona Els Alabaus. Si bé és una activitat pensada per a totes aquelles persones o grups que sàpiguen construir iglús, hi ha algunes activitats que són obertes a la participació de tothom i molt especialment a les famílies.

Junts Iglkus
 
Dissabte 16 de febrer
A les 9 del matí, amb la recepció dels participants inscrits, se’ls assignarà un lloc per fer el seu iglú. La construcció dels iglús ens ocuparà tot el matí.
A la darrera edició, es va intentar un iglú de 6 m de diàmetre, que va caure al cap de pocs minuts de concloure’l per culpa de l’elevada temperatura ambiental.
Després de les construccions dinarem.
A les 18 h, a la zona de l’aparcament P6, Els Alabaus, arrencarà una nova edició de la cursa més esbojarrada, barreja d’esport i carnestoltes, Streaking on Ice. El reglament d’aquesta cursa implica acceptar unes limitacions en l’equipament dels concursants, que podran vestir: mitjons, ulleres, perruques, botes, pom-poms, cotilles, tangues, barrets, faixes, bufandes, tops, tu-tús, calces, cascs, lligacames, colzeres, slips, mantellines, guants, corbates -o llacets-, xancletes, minifaldilles i barretines. Altres components de l’equipament necessitaran l’aprovació del jurat de la cursa. Animem a tothom a desfer-se de la roba, i de la vergonya i participar en la cursa!
A continuació, al Bar/Restaurant Els Alabaus, se celebrarà l’acte cultural. Com cada any, una personalitat del món de l’escalada, de les exploracions polars, del fred i de la neu ens oferirà una interessant conferència. En anteriors edicions ens han acompanyat l’Òscar Cadiach, alpinista; en Jordi Soler, glaciòleg i aventurer; en José Manuel Naranjo, aventurer; en Xavier Knörr, kaiakista; l’equip Tallaferro, escultors en gel...
El sopar de germanor consistirà en una barbacoa sobre la neu. I després, vetlla al voltant del foc. Havent sopat, lliurarem els trofeus. Encara que l’Ohmamiglú no és una competició, els trofeus s’entreguen en reconeixement a la tasca ben feta: Trofeu a l’Iglú més ben construït i Trofeu a l’Iglú més original.
 
Nens Iglus
 
Diumenge 17 de febrer
A les 9 del matí, esmorzarem xocolata calentona i coca! I seguidament, buidarem els iglús perquè es puguin visitar. A tots els infants que vinguin al Pla d’Anyella a veure els iglús a partir de les 10 del matí, els obsequiarem amb un got de xocolata desfeta i un tall de coca i, ben esmorzats, podran entrar a visitar lliurement tots els iglús. Demanem als pares i mares que vulguin venir que facin servir l’aparcament P6 “Els Alabaus” i que caminin els 200 m seguint la carretera per arribar als iglús. L’accés és planer. La visita als iglús és una activitat ideal per famílies!
 
Xoco

 

 

Totes les dates


  • Desde Dissabte, 16 Febrer 2019 a Diumenge, 17 Febrer 2019

Powered by iCagenda

Back to top