Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

El Calendari dels pagesos Destacats

El Calendari dels Pagesos és l’almanac, amb més de 150 anys d’història, que recull la informació agrícola, astronòmica i sobre cultura i tradicions catalanes. Articles d’actualitat, un calendari de pràctiques agrícoles, sembres i plantacions, un calendari de fruites i verdures de temporada, dades astronòmiques (com els eclipsis de sol i de lluna), el santoral i les dates de les fires, mercats setmanals i festes majors de tots els municipis de Catalunya. Conformen el gruix del calendari.
El Calendari dels Pagesos del 2018 ja està a la venda a quioscos i llibreries, en les seves pàgines també es troben poesies, consells, dites populars i reflexions, i el Judici de l’Any, escrit en quartetes per Marta Ibáñez, amb el més destacable que ha succeït durant aquest 2017. Un dels al·licients del Calendari és la Roda Perpètua, que pronostica quins anys seran fèrtils, molt fèrtils, estèrils i molt estèrils; pel que fa al cultiu, el 2018 serà un any fèrtil. 
 
El Calendari dels Pagesos és la publicació en llengua catalana que fa més anys que s’edita ininterrompudament; des de 1861. El seu editor, Joan Tomàs, destaca que “els darrers anys hem incorporat nous continguts, de temes d’actualitat; ara hi ha molts menys pagesos que quan es va crear el calendari, és evident, però no ha minvat l’interès per l’agricultura, la meteorologia i les tradicions, al contrari”.
 
El Calendari dels Pagesos del 2018 inclou un Calendari de Paret, amb les festes i llunes de tot l’any, i també diversos articles de temes d’actualitat.
 

Informació addicional

  • Municipi: Cerdanya
Back to top