Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

La Casa del Comú Destacats

La Casa del Comú, element  identificatiu del municipi.

La Casa del Comú, avui seu de l’Ajuntament i de la Col·lecció Museu, és un dels elements arquitectònics més identificatius de Das. L’edifici, finançat pel filantrop, Rossend Arús, fill de Teresa Arderiu, nascuda a Das, va néixer destinat a albergar les escoles municipals i la Casa del Comú.

Actualment es pot, a més de gaudir d’un bon dinar en una de les seves sales, visitar la Col·lecció Museu, un interessant museu etnològic que recull els aspectes més significatius de la vida cerdana. L’exposició es divideix en diferents àmbits i, mitjançant  l’exposició dels estris de la vida quotidiana de la pagesia, els llenyataires,  la vida domèstica o, fins i tot, dels oficis més tradicionals, s’aconsegueix tenir una visió complerta del que havia estat  la vida quotidiana al Das de fa uns anys. Gràcies a la Col·lecció Museu s’ha aconseguit que aquesta vida, no tan llunyana estigui present en la memòria col·lectiva i no acabi desaparèixer en un municipi que, com la resta de la comarca de la Cerdanya, ha vist com canviaven ràpidament unes formes de vida que li eren pròpies.

Informació addicional

  • Municipi: Das
Back to top