Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Puigcerdà, un tres estrelles del verd urbà Destacats

La comarca de la Cerdanya té un peu posat al moviment Viles Florides a través de la seva capital de comarca. Puigcerdà és ara per ara l’únic municipi cerdà que pren part d’aquesta iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que promou la transformació de racons, pobles i ciutats a través de la flor i la planta ornamental.

Viles Florides explica i posa en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevenen un exemple a seguir.
 
En aquesta classificació, Puigcerdà està reconeguda actualment amb tres Flors d’Honor, les estrelles Michelin del verd urbà a Catalunya. El guardó és responsabilitat d’un jurat especialitzat format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria o el paisatgisme, que anualment s’encarrega de renovar els distintius. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– és allò que els certifica i en la darrera edició de 2019, d’un total de 133 Viles Florides, n’hi havia 13 amb 4 Flors d’Honor; 53 amb tres Flors d’Honor, entre les que hi ha Puigcerdà; 57 municipis amb dues i 10 municipis més amb una Flor d’Honor.
 
Vila Florida Puigcerda
 
Aquests reconeixements van més enllà de premiar espais agradables i l’organització té en compte la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu del parcs i jardins. Viles Florides reconeix aquesta tasca en l’àmbit privat a través del Premi a la Participació Ciutadana, la Millor Rotonda Florida o el #concursflorit d’Instagram.
 
El paper de Puigcerdà
 
Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. 
En aquest sentit, el jurat del moviment considera que Puigcerdà destaca en l’embelliment d’edificis a través de la flor i la planta i en destaca el cas de l’Ajuntament o el casal d’avis, així com la presència de jardineres a les principals zones del municipi. 
També en destaquen l’espai verd del llac i el seu entorn, l’interès per la conservació dels elements vegetals singulars i la presència de petits enjardinaments per tot el municipi.
 

Informació addicional

  • Municipi: Puigcerdà
Back to top