Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

Sant Valentí, una excusa per a l’amor romàntic Destacats

I de nou... 14 de febrer, Sant Valentí, per a molts... la festa de l’amor per excel·lència!!! Cors, molts cors, fletxes carregades d’amor, flors, bombons i sucre en excés. I encara que sigui una festa importada de l’altre costat de l’Atlàntic, arrela amb força, sobretot, entre els més joves. La influència de Hollywood, com en tants altres aspectes, marca tendències. Encara que, a Catalunya, Sant Valentí sempre haurà de lluitar contra un altre sant en això de celebrar l’amor: Sant Jordi.
Però, al cap i a la fi, amb poca o molta implantació, Sant Valentí sempre acaba sent una diada un tant especial, un bon dia per recordar, amb un detall a aquells que estimem i amb qui els sentiments perduren.
 
El dia de Sant Valentí, també conegut popularment com “Dia dels Enamorats”, s’ha estès pràcticament a tots els racons del món i a cada indret han arrelat tradicions diferents segons el tarannà del país. Per exemple, a la Xina la tradició és enviar roses, que tenen diferents significats depenent del nombre de roses del ram; al Japó són les dones les que regalen presents de xocolata als seus amants; a Dinamarca els homes envien missatges romàntics a les seves estimades, i a Nova York moltes parelles preguen per ser de les poques afortunades que es podran casar a l’Empire State.
 
En definitiva, i tot plegat, un munt d’explicacions i mites per tenir una excusa per demostrar els sentiments amorosos, nous o antics, cap a aquella persona estimada. Una preparació prèvia adequada, un bon maquillatge, un canvi de pentinat o una roba atrevida poden ser els elements necessaris perquè aquella nit sigui perfecta. Regalar bellesa o relax és una bona opció, tant per a ella com per a ell, però no podem oblidar la càrrega eròtica d’una sexy roba interior o les connotacions i el joc que ofereix la xocolata. De fet, les opcions es diversifiquen i els regals poden ser d’allò més diversos... En definitiva, i tot plegat, un munt de d’alternatives per tenir una excusa per demostrar els sentiments amorosos.
 

Informació addicional

  • Municipi: Cerdanya
Back to top