Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Miquel Tor Lliuret, alcalde d’Urús Destacats

“Està prevista per al diumenge una fira d’alimentació”.
Urús és un poble petit i encisador, el primer que es troba sortint del Túnel del Cadí en direcció a Puigcerdà. Un poble de gent acollidora i agraïda que fa que tot visitant se senti benvingut al poble. Un únic poble, Urús, que comprèn les cases de la Valira i la Torre d’Urús. D’antuvi, hi hagué més nuclis, com Farreres i Vilagrau, propers a l’actual ermita de Sant Grau. Destaquen aquesta, un edifici d’època modernaconegut també amb el nom de Sant Pau del puig d’Urús, i l’Església de Sant Climent,un temple d’origen romànic del quales conserva l’absis semicircular, ja que la resta fou modificat i engrandit al segle XVII. Urús celebra la seva Festa Major durant el tercer dissabte del mes d’agost, i el seu alcalde, Miquel Tor Lliuret, ens endinsa en ella.
 
 Tota Festa Major téuna advocació a un Sant. En el cas d’Urús, quinés? 
Doncs no hi ha advocació a cap sant. La festa es celebra tradicionalment el tercer dissabte del mes d’agost i té una durada de tres dies.
 
 Quin és l’acte més tradicional de la festa?
Bé,com a la majoria de festes majors, jo diria que és la Missa i la ballada de sardanes a Sant Grau.
 
 I el més innovador?
El correfoc pels carrers d’Urús.
 
 Es replantegen cada any l’esperit de la festa o prefereixen mantenir-la dintre de les seves tradicions?
Quan programem la Festa Major, procurem mantenir una sèrie d’actes tradicionals tot incorporant-hi cada any algunes activitats o actes més innovadors que donin un caire especial a la festa. Així, per exemple, aquest any està prevista pel diumenge una fira d’alimentació, al voltant de la qual es faran un seguit de tallers com ara un taller de cuina, un taller de plantes medicinals o un taller infantil.
 
 Engresqui veïns i forans a visitar i gaudir de la seva festa major...
Els propers dies 18, 19 i 20 d’agost,ens complau convidar-vos a tots a gaudir de la nostra Festa Major,plena d’una gran varietat d’espectacles i activitats dirigits a totes les edats i a tots els públics. Us hi esperem a tots desitjant que us endugueu un bon record i us quedin ganes de tornar a Urús.
 
Podeu consultar l'agenda de la Festa Major clicant aquí
 

Informació addicional

  • Municipi: Urús
Back to top