Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Indrets

Lles de Cerdanya, un veritable paradís natural Destacats

Lles de Cerdanya és el primer municipi de la comarca en extensió, després de les annexions de Mussa i Aransa, el 1966. El municipi està format pels nuclis de Mussa, Aransa, Lles, Travesseres i Viliella.
S’estén, principalment, per les valls de la Llosa i d’Aransa. Va des dels cims del Pirineu axial –amb la Tossa Plana de Lles per cota màxima (2.916 m)– fins al Segre, que el limita al sud i el partiona amb Montellà-Martinet. Al nord és fronterer amb Andorra; al nord-est, amb l’Alta Cerdanya; a llevant, amb Bellver i Prullans, i a ponent, amb el Pont de Bar.
 
Lles de Cerdanya està situat en un replà orientat a migjorn, al pendent de la muntanya, i s’ordena entorn de l’església parroquial de Sant Pere. Dins el nucli també hi ha la capella de la Mare de Déu del Roser, dita popularment del Benefici. Al camí de Lles a Viliella hi ha el Mas Barnola, casa pairal dels Barnola, que foren els darrers senyors de Lles.
 
>> La ruta cap als estanys de la Pera
 
Els estanys de la Pera són un dels sectors lacustres més interessants i més visitats, sobretot a l’estiu, del Pirineu Oriental. És un paisatge de muntanyes, de singulars colors vermellosos i grisencs, inhòspit, especialment en la cruesa de l’hivern, que han inspirat ple d’històries de contrabandistes.
 
La ruta per arribar als estanys de la Pera és un itinerari circular de 5,4 km de longitud. El punt de sortida i l’arribada de la ruta és l’àrea d’esbarjo de la fonts de les Pollineres. Durant el tram de pujada fins al refugi i els mateixos estanys, seguim el sender de llarg recorregut GR 11.10, avançant entre prats alpins i boscos de pi negre. Fem la baixada per la pista de terra que comunica el refugi amb la font de les Pollineres.
 
Estanys De La Pera
 
Els estanys de la Pera constitueixen un dels indrets més visitats pels excursionistes a la Cerdanya. Aquests dos estanys estan enclavats en un circ d’origen glacial on destaquen cims com el Monturull o el pic de Perafita, que es troba just per sobre de l’estany gran de la Pera (estany superior).
 
>> Altres llocs d'interès
 
Font de la Bassosa
 
Font De La Bassosa
 
Església de Sant Cosme
 
Esglesia De Sant Cosme
 
Lles de Cerdanya
 
Lles De Cerdanya
 
Mussa
 
Mussa
 
Mas del Vilar o de la Llosa (runes de l’ermita de Sant Marc)
Església parroquial de Santa Llúcia (Coborriu)
Mas de Cal Jan de la Llosa, sota les ruïnes del castell de la Llosa
Església parroquial de Sant Fructuós (Mussa)
Església parroquial de Sant Martí (Arànser)
El Molí del Salt
Rocaviva
Fonts Pollineres
 
>> Festes a Lles
 
1 de juny: Festa Major de Mussa
8 de juny: Festa Major de Viliella. Podeu consultar el programa: aquí
28 de juny: Festa Major de Lles. Podeu consultar el programa: aquí
19 de juliol: Festa Major d’Aransa
25 de juliol: Festa Major de Travesseres
Setembre: Trobada ramadera
 
 

Informació addicional

  • Municipi: Lles de Cerdanya
Back to top