Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Indrets

Llívia, una vila acollidora Destacats

Llívia és un poble molt acollidor just a la falda del pic del Carlit, a 1.223 metres sobre el nivell del mar, construït als peus d’un important castell, avui en ruïnes i centre d’una de les festes més importants de la vila. El municipi està format per Llívia, Gorguja, Cereja petita (Mas Travi) i el Mas Jonquer. 

Amb títol de Vila, des que li concedís l’emperador Carles V d’Alemanya i I d’Espanya, Llívia ha estat sempre, arran del Tractat dels Pirineus, aquell petit enclavament català enmig de territori francès que desperta la curiositat de molts, precisament per aquesta situació peculiar.
 
Al nucli antic de la Vila, la torre de Bernat de So i l’església són els testimonis del seu passat medieval. Llívia ofereix als seus visitants un entorn natural d’estanys, boscos i prats que conviden a descobrir-lo i a gaudir-lo respirant, caminat o fent esport. També l’oferta gastronòmica és d’una gran qualitat o l’opció de fer un turisme de relax i salut.
 
Les possibilitats de fer activitats a Llívia són moltes i diverses i, des de Pànxing, us fem una proposta.
 
Ruta de les fonts, del sofre i del xàfec
 
La Ruta de les fonts, del sofre i del xàfec és una ruta molt divertida, d’unes 2 hores de durada, amb un desnivell de recorregut d’uns 130 metres amb alguna pujada forta.
 
El punt de partida es pot fer des de l’aparcament de darrere de l’església de Llívia, on s’agafa un camí de terra en direcció nord. En arribar al final d’aquest carrer, i ja en l’encreuament, es pren la pista de la dreta tot seguint una indicació que mena cap a la Pedrera de Llívia. Després d’uns 15 minuts de caminada, es passa pel tossal de Rocacanals, on se segueix la pista que baixa. Davant d’una bifurcació, es deixa la pista i s’agafa la de l’esquerra, i molt poquet després s’arriba a la pedrera.
 
Uns 30 minuts de caminada després, i a la dreta, hi ha un caminoi amb esglaons que baixa cap a un prat; al costat del torrent està la Font del sofre, amb olor d’ous podrits però amb aigua amb gust d’ou normal que té propietats curatives.
 
Pont
 
Desfent el camí de pujada, i en una altra bifurcació, es pren la pista de l’esquerra, pedregosa i amb bastant més pendent. Passats 45 minuts, abans de creuar la séquia, a l’esquerra hi ha un camí enfilat que es divideix en dos; s’agafa el de la dreta i es passa pel Pont de Carrassut (un antic aqüeducte).
 
Avançant per la senda entre pins, seguint la séquia, trobarem la Font de ferro, amb un gust molt dolent però de propietats molt curatives.
 
Altres llocs d’interès a Llívia:
 
Fòrum romà
 
Forum Roma
 
L’església de Nostra Senyora dels Àngels
 
Esglesia
 
La Torre Bernat So
 
Castell
 
El Museu Municipal
 
Museu
 
Les Bulloses
 
Bulloses(1)
 
Farmàcia Esteve
 
Farmacia
 
i a més...
Les barraques de pastor.
El Parc de Sant Guillem.
 
Festa Major a l'abril: Pasqüetes. Consulta el programa aquí
 
Festes a Llívia:
12 de maig Festa del Castell de Llívia.
2 i 4 de juny Dia de la Transhumància.
21 i 22 de juliol Festival de Música Antiga dels Pirineus.
Dissabtes de juliol tarda I Festival de Màgia.
Estiu Festival de Música de Cerdanya.
11 d’agost Cross popular.
Dissabtes d’agost tallers de plantes medicinals al museu municipal.
12-14 d’octubre e-mtb Fest - Festival de la Mountain Bike Elèctrica.
15 d’agost 36è Concurs de Rams de flors de muntanya i 3r concurs de fotografia de flora de Cerdanya “Esteve Sais”.
30 de desembre Mercat dels Nassos.
 

Informació addicional

  • Municipi: Llívia
Back to top