Interiors Dao

Unitat DAO

  • Adreça: Santa Maria, 1
  • Municipi: Puigcerdà
  • Telèfon: 934 615 855 // 972 880 150

 

1 236 132 70
1 72 48 60
2 72 48 60

 

 

 

 
 

 

Tens migranya? Tens la pell seca o atòpica? Tens inflor, restrenyiment o dolor muscular? Pot ser que aquests símptomes es donin per un dèficit de DAO. Saps què és el dèficit de DAO? Demana cita a la Unitat DAO de la FUNDACIÓ HOSPITAL DE PUIGCERDÀ.

El dèficit de DAO és un trastorn en el metabolisme de la histamina que es presenta en individus genèticament predisposats, provocant una reduïda activitat funcional de l’enzim DiAminoOxidasa (DAO) que impedeix degradar la histamina ingerida, i que afecta al 15% de la població. El dèficit de DAO pot tenir a més un origen farmacològic i també és freqüent en població amb malalties inflamatòries intestinals.

La histamina és una molècula produïda per l’organisme humà i mesuradora de molts processos fisiològics. D’altre banda, la majoria dels aliments contenen també histamina però aquesta no té cap funció fisiològica i és degradada per l’enzim DiAminoOxidasa (DAO) en el budell. Si l’activitat de l’enzim DAO és reduïda, la histamina ingerida no pot degradar-se i s’acumula a la sang, causant l’aparició dels efectes adversos. Els símptomes predominants són migranya i trastorns digestius.

Els darrers estudis de l’equip del Dr. Joan Izquierdo Casas cap del servei de Neurología de l’Hospital General de Catalunya i Director Mèdic de l’Instituto Clínico del Déficit de DAO, constaten que una dieta baixa en aliments histamínics i amb suplements d’enzim DAO millora significativament els símptomes relacionats amb el dèficit de DAO, especialment la migranya, els trastorns digestius, cutanis i dolor muscular. Com resultat d’aquest estudi, ara se sap que en el 86% dels pacients amb dèficit de DAO va desaparèixer la migranya o va disminuir la freqüència d’episodis i dolor. A més, es desprèn que la medició d’activitat DAO suposa un biomarcador clau pel diagnòstic i prevenció dels símptomes.

L’estudi també va constatar que en el 76% dels pacients van millorar els símptomes gastrointestinals, a més els símptomes cutanis van millorar en el  77%, els musculars en el 82% i el cansament en el 76%.

Segons l’Adriana Duelo, Directora de Nutrició, de l’Institut Clínic del Dèficit DAO, que recentment ha obert una Unitat DAO a la Fundació Hospital de Puigcerdà, “els símptomes associats al dèficit de DAO poden prevenir-se a través de la dieta”.

Back to top