Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Festes

Una gran abraçada per Queralt Destacats

Continuen els actes previs a la commemoració del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. L’última de les iniciatives va ser tot un èxit de participació. Sota el títol “Abracem Queralt”, mil cent persones van pujar el passat 3 d’abril al Santuari de Queralt. Tots ells convocats per les entitats infantils i juvenils de Berga i Avià. L’objectiu, el d’abraçar la muntanya de Queralt per a manifestar l’estimació i respecte vers aquest símbol de tots els berguedans.
Molts dels participants van sortir a les 9 del matí des de la plaça de Sant Pere i del Parc de Lledó per a trobar-se amb altres que s’hi van afegir prop de la Font Negra. En arribar al Santuari, en una parada, es venien els mocadors commemoratius d’Abracem Queralt, dissenyats per Sergi Muntaner, així com aigua, patates, fruits secs, números del Cove de Queralt, damassos, llibres, punts de llibre, plaques de cava i altres objectes de Queralt2016.
 
Abracem Queralt
 
A quarts d’11, les i els participants es van aplegar a la placeta on abans hi havia l’antic funicular, a prop de les escales d’anar a la Cova, on nois i noies de les entitats organitzadores els van donar un gomet i indicacions del tram on s’havien de col•locar. En total es va formar un recorregut de 1,4 quilòmetres que donava la volta a la muntanya del Santuari passant per la Font del Bou. Una gigafoto va immortalitzar el moment, a més d’una fotografia de grup amb la Mare de Déu de Queralt.
 
Trams
 
Els participants més petits, van rebre un conte sobre la troballa de la Mare de Déu de Queralt, editat per Queralt2016 amb il•lustracions i text de l’artista berguedana Cris Siles. Els mocadors d’Abracem Queralt, es continuaran venent els dissabtes al mercat, a la parada que hi haurà a la Fira de Maig i als centres educatius, al preu de 5 euros, com a col•laboració amb Queralt2016. L’objectiu és que els nens, nenes i adults el puguin lluir als actes del centenari i durant les patums d’enguany.
 

Informació addicional

  • Municipi: Queralt
Back to top