Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

Fires: Ecoviure i Cuida’t

Agenda del Berguedà
Eco
Última Data: Diumenge, 20 Octubre 2019

Place: Palau Firal de Manresa

La pròxima edició de l’Ecoviure, tindrà lloc al Palau Firal de Manresa els dies 19 i 20 d’octubre, que arriba a la seva 21a edició en plena forma i s’ha convertit ja en una de les fires de referència a Catalunya en el sector del medi ambient i la sostenibilitat. Enguany incorporarà un nou programa d’activitats adreçades al públic familiar sota el nom Petit Ecoviure, englobarà diferents tallers on els petits podran experimentar i jugar, l’objectiu és difondre els valors de l’ecologia i la sostenibilitat entre els més menuts.

Divendres 18 d’octubre
De 8.30 a 14 h Fòrum Energia: “Autoconsum fotovoltaic”. Sala d’Actes.
 
Dissabte 19 d’octubre
D’11 a 12 h Conferència inaugural: “Fred, silenci i soledat”, a càrrec d’Álex Galán, conegut com “el viatger del gel”. Sala d’Actes. 
D’11 a 14 h Assemblea extraordinària de L’ERA (Espai de Recursos Agroecològics). Sala B.
D’11.50 a 14 h Xerrada: “Fotovoltaica per auto producció: nous conceptes i possibilitats”. Sala D. Organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Escola Agrària de Manresa. Cal inscripció prèvia.
12 h Acte inaugural i lliurament del Premi al millor producte Ecoviure 2019. Planta Baixa.
De 13 a 14 h Ecoespai. 
De 16 a 17 h Un hort familiar ecològic, de Manel Martínez, L’ERA (Espai de Recursos Agroecològics). Sala B.
De 17.50 a 20 h Xerrada: “Fotovoltaica per auto producció: nous conceptes i possibilitats”. Sala D. Organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Escola Agrària de Manresa. Cal inscripció prèvia.
De 19 a 20 h Barris responsables, festes sostenibles, a càrrec de Raúl Sánchez i Antoni Erro de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa. Sala de vidre.
 
Diumenge 20 d’octubre
D’11 a 12 h Mètodes per a la propagació de fruiters tradicionals, a càrrec de Marco Sangiorgio, Arboreco. Ecoespai
De 12 a 14 h 11a trobada oberta d’agricultors, artesans i tècnics per a promoure la tracció animal en l’agricultura. Sala B. 
De 12.30 a 13.30 h Permacultura: gestió de recursos, gestió de residus. Sala d’Actes.
De 13 a 14 h Cooperatives i energia, a càrrec de Cristian Ros, Azimut360. Ecoespai.
De 13 a 14 h Taller: “tast de cebes”, a càrrec de Les Refardes. Espai tallers. Inscripció prèvia. Preu: 10 € per participant.
De 16 a 17 h Taller: “elaboració d’un perfum amb plantes aromàtiques”. Santi Soto i Adalú Pereira. Espai tallers.
De 16.30 a 18 h Xerrada-taller: “Com fer un consum conscient... gaudint en l’intent”. Sala d’Actes.
De 18 a 19 h Cria de gallines ecològiques en l’àmbit familiar, a càrrec de Gerard Font i Sílvia Carner, Ecopallareta Sala B.
 
Cuida’t és la fira de teràpies naturals de la Catalunya Central. És una fira que reuneix en un mateix espai empreses, centres, escoles, associacions i professionals que es dediquen al món de les teràpies naturals, la salut i el benestar, totes elles complementàries amb la medicina tradicional. Es tracta de disciplines que proporcionen pau, energia, tranquil·litat, equilibri, relaxació i permeten la prevenció i la curació tant anímica com física.
 
El nostre dia a dia acostuma a ser accelerat, massa, fins i tot. Els adults sovint fem comentaris com ara “Ui, passa el matí volant” o “No tenim temps de res”, i quan ens convertim en FAMÍLIA, la cosa incrementa encara una punt més! Aquest ritme  ens pot portar fàcilment a l’angoixa o a les discussions de parella. Els menuts de la casa van a remolc de les nostres presses i creixen pensant (no sentint) que córrer és el normal! Aturem-nos! Prenguem consciència que tot està bé, recordem-nos d’INSPIRAR PROFUND unes quantes vegades al dia, confiem en què cada dia ens passaran coses positives, que ens faran créixer i saber. Mirem la vida des d’una perspectiva de GRATITUD i D’OPTIMISME. Si així pensem, així ens sentirem i comprovarem que tot al nostre voltant canvia de color. A la NATURA cada planta, cada arbre, cada flor, cada fruit, necessita el SEU TEMPS per créixer, per madurar; Tot i que respira exactament el mateix aire i s’alimenta del mateix substrat que el seu veí de terreny, neix i creix al SEU RITME.  NOSALTRES també SOM natura (encara que en ocasions ho oblidem) RESPECTEM, doncs, els ritmes de la canalla, el nostre propi, els dels companys de feina i de vida. El fet de viure de pressa no és una virtut! En canvi, sí que s’ha comprovat que la SLOW LIFE és molt positiva en molts sentits. Encomanem-nos al PRESENT i confiem que la resta, sortirà endavant! 
Laia Codina. Mare. Mestra. Terapeuta.
 

 

 

Totes les dates


  • Desde Dissabte, 19 Octubre 2019 a Diumenge, 20 Octubre 2019

Powered by iCagenda

Back to top