Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Jalpí Aventura, una aventura per les alçades Destacats

Jalpí Aventura neix a Arenys de Munt, just a la part del darrere del Castell de Can Jalpí, de la mà de Josep Comas, quan després de voltar per Europa coneix aquesta mena de parcs d’aventura al bosc i creu en la possibilitat de muntar-ne un a Catalunya. Què és Jalpí Aventura i què representa? Ningú ho explica millor que el mateix Comas.
Un gran espai de lleure en un bosc. Un recorregut en alçada passejant d’arbre en arbre. Una activitat lúdico-esportiva per a tota la família. Respirar natura i gaudir de l’aire lliure. Això i molt més és Jalpí Aventura!!!
 
Un parc d’aventura al bosc amb elements tan divertits com el Pont del Mico, la xarxa, la tirolina o el salt de Tarzan que componen un agosarat camí suspès dins del bosc a diferents alçades. Amb un tret diferencial sobre altres parcs: la incorporació d’un seguit d’activitats totalment noves com un desplaçament sobre una taula d’snowboard, escalada a l’arbre i tirolina amb palonier.
 
Sis recorreguts, de diferents dificultats progressives en 90 activitats, satisfaran tots els membres de la família, des d’infants de només 3 anys fins als més grans de la família, i, per aquells que no gosin o prefereixin la calma i la tranquil·litat, una passejada pels camins i corriols de dins del parc serà l’alternativa perfecta.
 
Situat just a la part posterior del Castell Jalpí, Jalpí Aventura és el complement idoni després de visitar el castell per acabar de passar un dia a l’aventura.
 
 Des de quan existeix Jalpí Aventura?
Vàrem inaugurar l’1 de maig de 2006, o sigui, l’any passat vam celebrar el dècim aniversari.
 
 Com se’t va ocórrer muntar un parc d’aquesta mena? En què et vas inspirar?
La idea em va venir després de descobrir, i practicar, aquesta activitat a França, on ja existeixen prop de 400 parcs d’aquestes característiques. Vaig buscar informació i, finalment, de tot aquest procés va sorgir Jalpí Aventura. De fet no va ser el nostre primer parc, ja en vàrem inaugurar un a Cardedeu l’any anterior, el 2005, però la ubicació aquí a Arenys de Munt era molt millor i el vàrem traslladar.
 
 Quin és el valor afegit de Jalpí Aventura? Allò que el distingeix d’altres parcs d’aventura? 
Actualment, a diferència de quan vàrem començar, que només hi havia 5 parcs a Catalunya, ara n’hi ha moltíssims, i més o menys tots funcionem de la mateixa manera però, si hagués de destacar algunes particularitats de Jalpí Aventura, et diria que, per començar, tenim una ubicació excel·lent, estem equidistants de Barcelona i Girona, prop de la platja i de la muntanya, amb un clima excel·lent que ens permet obrir els 12 mesos de l’any, amb activitats per a totes les edats (tenim circuits per a infants a partir de 3 anys) i una variada oferta de serveis complementaris: rutes en segway, escalada, rutes històriques, parc infantil, zona verda amb jardins, restauració, zones de pícnic i fàcil accés en transport públic, privat o a peu.
 
Jalpi Aventura
 
 Com us assegureu que el bosc no es malmeti amb el pas de tanta gent i l’ús que se’n fa dels arbres?
Cada 18 mesos es fa un estudi fitosanitari de l’arbrat i el bosc. A través d’aquest informe obtenim les pautes d’actuació, a part de delimitar les zones de pas per no compactar el terreny al voltant dels arbres, incorporem cada any matèria vegetal a terra per enriquir de nutrients el subsòl, mantenim el bosc net i talem els arbres morts.
 
 Com engrescaries la gent a venir i... provar?
Fàcil! És una activitat lúdico-esportiva que permet gaudir de divertits camins suspesos entre els arbres on, a més de fer esport, gaudeixes de magnífiques vistes. L’activitat la pot fer tothom: hem identificat els recorreguts com si fossin pistes d’esquí, de manera que trobarem dos recorreguts verds (nens de 3 a 8 anys), dos recorreguts blaus, un vermell i un negre per a majors de 9 anys i adults. És una aventura segura i controlada, amb un gran equip humà que ofereix una excel·lent acollida a tots els participants. El parc és per a tothom, fins i tot per a qui no participa dels circuits i prefereix quedar-se pel parc fent fotos, passejant el gos (són molt benvinguts els animals domèstics), prenent alguna cosa a la cafeteria o gaudint dels camins i el meravellós entorn del parc i del Castell Jalpí i la seva història. El parc està dirigit a tothom: nens i adults en família, amics, escola, casals d’estiu, empreses, comiats de solter@, festes d’aniversari...
 

Informació addicional

Back to top