Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Infantils

Beneficis de triar un centre de dia per a persones grans Destacats

Per tots aquells que coneixen poc o gens aquest recurs assistencial, us puc assegurar que és la solució idònia per a les persones grans que viuen a casa i tenen un deteriorament tipus cognitiu, com l’alzheimer, o físic, com l’atròfia muscular, i necessiten rutines diàries per a millorar la seva qualitat de vida.

Beneficis n’hi ha molts, però el més important és la millora continuada del benestar de la persona gràcies a les activitats d’estimulació cognitiva, com els tallers de memòria, les manualitats o la musicoteràpia, combinat amb les activitats d’estimulació funcional, com la fisioteràpia, la gimnàstica o la psicomotricitat que s’hi fan.
 
Altrament, entre els beneficis, cal esmentar el més important pel familiar que fa de cuidador: la conciliació del servei amb l’horari laboral i familiar, ja que el centre està obert de 8 a 20 h ininterrompudament, tots els dies de l’any. Recollim a la persona i la portem a casa en transport propi, pel seu descans tan necessari, evitant el desgast físic i emocional.
 
Resumint, diré que el centre de dia és una opció molt recomanada si tenim clares les necessitats de la persona gran, que d’alguna manera tornarà a anar a l’escola una altra vegada, i per l’entorn familiar, que desitja continuar mantenint l’estructura familiar, obtenint ràpidament beneficis i progressos sense cap rebuig emocional d’ambdues parts.
 

Informació addicional

Back to top