Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Culturals

Can Jalpí i el passat indià, valor històric dels dos Arenys Destacats

“Espais amb Història” i “Sinera Cultura” van presentar, el passat 25 de febrer, al Castell Can Jalpí d’Arenys de Munt, una ruta combinada entre els dos Arenys pensada per conèixer aquest Castell i el passat indià d’Arenys de Mar. 
La presentació va tenir lloc al mateix castell de Can Jalpí, un entorn privilegiat amb una història curiosa al darrera, una antiga casa pairal, que enfonsa els seus orígens al S.XI, modificada a finals del segle XIX convertint-se en un castell amb un marcat estil eclèctic i romàntic. Un recorregut per les habitacions nobles permet veure detalls inspirats en l’estil rococó,  marcadament versallesc. Aquesta vista es complementa amb una caminada pel passat indià d’Arenys de Mar, per descobrir el patrimoni que han deixat a la vila els ‘americanos’, aquells que van emigrar a les amèriques a la primera meitat del S.XIX i que, en molts casos, van acabar tornant a casa, enriquits i es van fer construir mansions per recordar-los el paisatge cubà, amb moltes arcades, jardins interiors, pintures i frescos amb paisatges d’ultramar.
 
Els promotors de la iniciativa, gràcies al conveni signat amb l’empresa propietària del castell, SHERS, tenen com objectiu posar en valor la comarca. L’objectiu és difondre el patrimoni dels dos Arenys, tant a gent de la comarca com d’arreu, però a la vegada volen reivindicar el valor històric del Maresme en general, capaç de contenir, entre tots els seus municipis, fragments dels capítols més destacats de la història de la humanitat, des de jaciments del paleolític a la revolució industrial.
 

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Municipi: Arenys de Mar i Arenys de Munt
Back to top