Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información

El surf com a teràpia Destacats

L’ésser humà practica surf des de fa segles: els primers surfistes cavalcaven onades durant l’època preinca al Perú. Amb el temps, aquest esport ha patit alguns canvis substancials però la seva essència segueix sent la mateixa. De fet, allò que impulsa a voler surfejar és quelcom físic i també mental. 
Aquest esport i forma de vida és, sens dubte i de forma comprovada, un dels esports més beneficiosos per a l’ésser humà ja que agrupa una bona quantitat d’exercici físic aeròbic, força i relaxació mental. Per començar, i encara que sembli molt fàcil a primera vista, surfejar és un esport que requereix d’un gran fons físic. Una o dues hores remant a sobre d’una taula suposen un esforç destacable per part del surfista i ajuden a enfortir la part superior del tronc (espatlles, pit, coll i esquena) així com el cor i la respiració.
 
A més, el surf també compta amb una gran part mental o psicològica, a vegades menyspreada pels que busquen un esport per practicar en el seu temps lliure, ja que posa a prova la paciència i seguretat en un mateix. El surf també té una mica de disciplina extraesportiva ja que el contacte amb la natura i el mar el converteixen en alguna cosa més que un esport. Estar assegut a sobre d’una taula de surf al mig del mar, rodejat de res més que aigua, és una sensació inexplicable i que deixa una sensació de pau incomparable a qui ho experimenta.
 
Classes De Surf
 
La imatge de l’executiu que surt a tota velocitat de la seva feina per agafar la seva taula i el neoprè és cada vegada més comú a les grans ciutats i això vol dir que el surf enganxa, i molt. La unió del surf entre esport i natura és única, ajuda a exercitar el cos i també a alliberar la ment de tot l’estrés o la càrrega del treball de cada dia. Sortir de treballar i tancar-te en un gimnàs no té res a veure amb anar a la platja i submergir-te al mar per agafar algunes onades amb els teus amics, d’aquesta manera et sents lliure i en contacte amb la mare terra. Per tot això, podem afirmar que el surf és un esport complet tant físicament com psicològica.
 
Us animem a què el practiqueu per experimentar tot el que explica aquest article. Perquè el surf és llibertat!
 

Informació addicional

Back to top