Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

130 anys d’història de la Festa de l’Estany en un llibre Destacats

Amb motiu del 130è aniversari de la Festa de l’Estany, l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat del Museu Cerdà, amb la col•laboració de la Diputació de Girona, han editat el llibre “La Festa de l’Estany (1886-2016). 130 anys d’història, tradició i llegenda”. 
El llibre, d’Oriol Mercadal, director del Museu Cerdà, i d’Enric Quílez, president del Grup de Recerca de Cerdanya, fa una explicació detallada de l’estany i el parc Schierbeck, amb els seus usos, la seva avifauna i la seva evolució; les transformacions urbanístiques, culturals i de comunicacions de la Vila al llarg del darrer segle i mig; els personatges clau d’aquestes transformacions; l’arribada dels primers estiuejants i la promoció del turisme; els orígens de la Festa de l’Estany, la seva evolució fins a l’actualitat –que es pot copsar a través de les diferents imatges i cartells– i els elements claus d’aquesta celebració: les carrosses, els focs d’artifici, la música, la interpretació de l’Himne Cerdà, la travessa de l’estany i, sobretot, aquesta dona entranyable que és la Vella de l’Estany i la llegenda que l’embolcalla. Aquesta velleta nonagenària, vestida amb gipó i caputxó, i que segons alguns vivia al carrer dels Ferrers, encarna les virtuts de la dona cerdana i dóna un aire de màgia a la seva festa, a la qual acudeix puntualment tots els anys. L’estany, alimentat per la sèquia de Puigcerdà, és tot un símbol de la Vila. 
 
El llibre ha comptat amb la col•laboració especial de Martí Solé i el disseny de la portada és obra de Sara Aliaga. Nombroses entitats i particulars han cedit imatges o il•lustracions, han aportat informació o han col•laborat en la publicació, que es pot adquirir al preu de 15€. Els autors, juntament amb l’alcalde de Puigcerdà, van fer la presentació oficial del llibre el passat dia 26 d’agost al Museu Cerdà, en el marc dels actes de la Festa de l’Estany d’enguany. 
 
Festa De L Estany
 

Informació addicional

  • Municipi: Puigcerdà
Back to top