Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

XIX Trobada de corals de Cerdanya de Talló Destacats

Cerdanya a una sola veu.
Cerdanya té una llarga tradició coral que s’inicià amb la formació de grups dedicats a la cantada de caramelles en la festivitat de Nadal i de Pasqua. Aquests grups van esdevenir, amb el temps, autèntiques formacions corals mixtes que ampliaren el seu repertori i objectius. En aquest entorn, la Trobada de Corals de Cerdanya va néixer tot buscant una fórmula diferent per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni que se celebraven a Catalunya el darrer cap de setmana de setembre, naixent un projecte col·lectiu. La idea que ens va guiar va ser la del patrimoni global i la fusió d’una comarca que batega junta però que està dividida per una frontera que ha situat als seus habitants sota estats diferents.
 
Així, dins de la festa del Patrimoni, es va organitzar una primera Trobada l’any 2000 fusionant el patrimoni monumental de la comarca i el patrimoni viu que les corals cerdanes creen amb el seu treball I constant esforç. Per aquest motiu es va escollir l’església romànica de Santa Maria de Talló, un edifici del segle XI de dimensions considerables i gran qualitat acústica. L’èxit d’aquella primera Trobada ha portat, vint anys després, a què la Trobada de Corals de Cerdanya sigui una festa consolidada que no ha perdut força i que obre les portes a corals d’altres comarques oferint un marc d’intercanvi i convivència en el calendari festiu de Cerdanya. Darrerament, el continuo canvi de dates de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, ens ha obligat a desvincular-nos de l’organització oficial per continuar amb la nostra celebració de la comunió del patrimoni monumental i d’aquell que la gent de Cerdanya construeix dia a dia.
 

Informació addicional

  • Municipi: Cerdanya
Back to top