Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

La Cerdanya més enllà de l’agost Destacats

Tots sabem que quan arriba el mes d’agost la Cerdanya s’omple de turistes i de persones que hi tenen segones residències. La màxima afluència se sol produir cap a la Mare de Déu d’Agost (15 d’agost) i no és d’estranyar que el gruix d’activitats culturals i festives es concentrin per aquestes dates.

La Cerdanya del mes d’agost és la més coneguda, i els seus atractius són incomptables, però cal tenir present que al final de l’estiu ja sol fer força mal temps, no és estranya alguna nevada al cim de les muntanyes i les temperatures comencen a ser més fresques.
 
Per gaudir de la natura al màxim, la millor època per visitar la comarca és des de finals de maig fins a mitjan juliol. És quan està tota verda i ufanosa, es produeix el màxim de la floració, apareixen les papallones i el temps acompanya més. El dia ja allarga i la neu es fon, cosa que permet l’accés a l’alta muntanya.
 
Els mesos de juny i juliol són ideals per fer senderisme, conèixer el patrimoni natural i arquitectònic de la comarca, gaudir de la seva gastronomia sense aglomeracions i per fugir de les onades de calor que cada cop seran més comunes i que es suporten pitjor en altres punts de Catalunya. A més a més, es pot gaudir de la recol·lecció dels bolets de primavera, menys coneguts que els de tardor, però igual d’interessants: múrgoles, xampinyons, cremalloles, moixernons, cama-grocs, rossinyols i altres.
 
Malgrat la dificultat de trobar temps fora del mes de vacances per excel·lència, l’agost, val molt la pena que els turistes aprofitin aquests mesos de bonança per gaudir de la Cerdanya molt més relaxadament.
 

Informació addicional

  • Text: Enric Quílez i Castro, President del Grup de Recerca de Cerdanya
  • Municipi: Cerdanya
Back to top