Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Cultura

La família d’Isidre Ricart, “el Perna” de Bor, fa donació del seu fons fotogràfic a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya Destacats

El fons fotogràfic d’Isidre Ricard consta d’un total de 13.600 imatges, fetes amb la voluntat de preservar el coneixement ancestral propi de la vida pagesa a la Cerdanya i del seu entorn natural. L’acte de signatura del contracte de sessió es va fer el passat 5 de juliol.

Bonventura Ricart i Carmen Mariñas, germà i esposa d’Isidre Ricart, van signar amb el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, el contracte de cessió del fons fotogràfic d’Isidre Ricart Ribot a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.
 
La família i amics d’Isidre Ricart van decidir cedir el seu material fotogràfic a l’Arxiu després de la seva mort, el passat mes de febrer d’enguany. 
 
Isidre Ricart va néixer el 1952 a Cal Perna de Bor. Era ramader com ho havien sigut els seus pares i avis. La seva activitat li havia proporcionat un gran coneixement de l’entorn natural, tant dels paratges com de les plantes i dels animals. D’esperit inquiet i amb una gran voluntat de servei, Isidre Ricard compartia amb la gent la seva passió per la natura. A inicis del 2000 va començar a fer visites guiades centrades en la fauna, la flora i  l’ús medicinal de les plantes de la Cerdanya. La seva inquietud principal era formar als visitants en el coneixement i respecte per la muntanya i pel bestiar. 
 
Com a naturalista s’ajudava de la fotografia per documentar plantes, bolets, animals i paisatges que trobava durant les sortides a muntanya. També havia documentat fotogràficament taques pageses com la sega, la construcció de sitges per a l’emmagatzematge del farratge o la pujada del bestiar a la muntanya. 
 

Informació addicional

Back to top