Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Esport blanc escolar Berguedà 2020 Destacats

La iniciativa, coordinada pel Consell Comarcal del Berguedà, el Consell Esportiu del Berguedà, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i la Secretaria General de l’Esport, pretén acostar els esports d’hivern a l’alumnat de 3r i 4rt de primària de les escoles de les comarques del Pirineu català. 
El Berguedà apropa a la neu tots els nens i nenes de 23 centres educatius públics i concertats. Es tracta del mateix número de centres de l’edició anterior i 50 alumnes més. 
 
L’objectiu principal del projecte és educar mitjançant l’esport a l’aire lliure i aprendre a respectar, gaudir el medi natural, adquirir habilitats i aprendre la tècnica dels esports de neu. Així doncs el programa es divideix en 6 sessions que comprenen tres modalitats esportives: esquí nòrdic, esquí alpí i surf de neu. Aquestes activitats formen part del programa educatiu d’educació física. 
 
Hi participa l’alumnat de 23 centres educatius: Bagà, Cercs, La Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Zer Alt Berguedà (Gósol, Vallcebre i Sant Julià de Cerdanyola), Gironella (escoles: Pública, Fedac i Sant Marc Bassacs), Zer Berguedà Centre (Vilada i Borredà), Puig-Reig (escoles: Alfred Mata i Sant Martí), Avià, Casserres, Zer Baix Berguedà (Olvan i Montmajor), Berga (escoles: Sant Joan, La Valldan, Santa Eulàlia, Xarxa i Vedruna).
El transport dels estudiants es farà mitjançant 104 autocars més 18 serveis de taxi complementaris. 
 
Els alumnes aniran acompanyats de 64 professors i les activitats seran guiades per tècnics professionals. El Berguedà treballa amb 8 empreses amb personal tècnic especialitzat i es preveu que treballin uns 120 monitors de les diferents disciplines. Es faran les activitats d’esquí alpí, esquí de fons i surf de neu a les estacions de Lles, Tuixent, Aransa i La Molina.
 
Amb un total de 750  alumnes el Berguedà és la comarca del Pirineu Català que més participants aporta. 
 
El programa va començar el curs 2014-15 amb 31 alumnes d’un sol centre i ha anat creixent fins els 750 alumnes de l’edició d’enguany.

 

Informació addicional

  • Text: Consell Comarcal del Berguedà
  • Municipi: Berguedà
Back to top