Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Rutes

Ruta megalítica del Cap de Creus: Patrimoni i paisatge

La ruta s'inicia a la vall de Montjoi, un paratge poblat des d'antic, de gran interès patrimonial i paisatgístic. Tot seguit es puja al coll d'en Fragam per l'antic camí "de la Costa" i des d'aquest punt es pren un sender que duu al Pla de les Gates per dins de la vall, un recorregut per gaudir de l'entorn i una percepció poc habitual d'aquesta coneguda vall. 

Llegir més ...

Ruta megalítica del Cap de Creus: de dòlmens i menhirs

Els monuments megalítics són una mostra que la història del poblament en aquest paratge es remunta a milers d’anys enrere. Com era la vida d’aquests primers pobladors i la història de l’estudi dels dòlmens i menhirs són l’eix d’aquest itinerari, que recorre els vestigis més antics del municipi. 

Llegir més ...

Una Ruta amb esquís: Volta al Pic de Montmalús

A la capçalera del riu Valira, i presidint els circs de Colells i de Pessons, veureu l’esvelta silueta del Pic de Montmalús. L’excursió que proposem avui és un bonic circuit a l’entorn d’aquesta muntanya que permet visitar tots els seus vessants amb els llacs, comes, portelles i collades que conformen un relleu molt variat i de gran interès per l’esquiador.
Llegir més ...

Perseguits i Salvats: Ruta La Cerdanya

Centenars de jueus van arribar clandestinament a la Cerdanya des del Principat d’Andorra, a través dels colls de Claror, Perafita, la Portella o Vallcivera. El seu objectiu era dirigir-se a Barcelona, a través de la Serra del Cadí, la Seu d’Urgell o la vall del riu Llobregat.
Llegir més ...

Perseguits i Salvats: Ruta Alt Urgell

L’Alt Urgell fou la via principal de penetració dels refugiats jueus procedents del Principat d’Andorra a través, fonamentalment, dels camins de muntanya que conduïen a l’actual municipi de Valls de Valira.
Andorra va ser un dels epicentres del pas d’evadits que tenien com a objectiu arribar a Barcelona, creuant la serra del Cadí o des de la Seu d’Urgell. Alquí van actuar amb gran eficàcia les diferents xarxes d’evasió.
Llegir més ...

Perseguits i Salvats: Ruta Val d'Aran i l'Alta Ribagorça

La Val d’Aran fou la principal via d’entrada de refugiats procedents dels departaments francesos d’Alta Garona i Arieja. Fins al 1941, el punt duaner Eth Pònt de Rei es va convertir en el lloc d’arribada dels que pretenien entrar a Espanya amb la documentació en regla. Més endavant, les evasions es van passar a realitzar a través dels colls de muntanya que conduïen a Les, Canejan, Bossòst, Es Bòrdes i Montgarri.
Llegir més ...
Back to top