Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Indrets

Arenys de Mar... s’ha de descobrir

Arenys de Mar, identificada ràpidament amb el seu port, una de les perles del mediterrani maresmenc, és una vila única protegida per tres turons que la vetllen des del capdamunt de la Riera. Un eix central marca tota la vida geogràfica, social i comercial del municipi: la Riera. Amb una gran activitat social, els arenyencs s’estimen el seu poble i en senten un orgull veritable.

Llegir més ...

Teià, un volcà cultural al Maresme

Amb poc més de 6,5Km2 d’extensió i una mica més de 6.000 habitants censats, Teià destaca per la seva activa vida cultural. Una vida que no es cenyeix a les visites als vestigis històrics, al seu patrimoni cultural o les activitats organitzades des d’òrgans municipals. Quatre companyies estables de teatre, quatre corals, una Banda de música, l’Associació de Campaners o l’espectacle Sac i Ganxo són testimonis d’un municipi sempre en plena ebullició cultural.

Llegir més ...

La subhasta del peix, tot un espectacle

Arenys de Mar és un dels ports més importants de Catalunya. D’ell surten les preuades gambes d’Arenys i els calamars que arriben a taula, després de passar per un dels espectacles més curiosos, la subhasta del peix. A Arenys de Mar es duu a terme a La Llotja Nova, un dels principals atractius turístics tant del municipi com de la comarca.

Llegir més ...

Alella, enoturisme i cultura

Tot just entrant al Maresme, trobem la vila d’Alella, entre el Mar Mediterrani i els vessants de la Serralada Litoral, els dos elements que determinen des de sempre la seva idiosincràsia. Grans extensions de vinyes, plantades molt a prop del litoral, caracteritzen aquest municipi, unes vinyes de valor incalculable pel sol fet d’haver aconseguit sobreviure, en producció, tot i l’enorme pressió urbanística que ha patit el litoral mediterrani des de fa més de 30 anys. Un municipi que dóna nom a la Denomiació d’Origen Alella i que ofereix al visitant grans i diverses opcions de gaudir dels seus paisatges, les seves vinyes, els seus cellers i d’una multitud d’activitats relacionades sempre amb l’univers del vi.

Llegir més ...

El passat mariner de Vilassar de Mar

Poc podien pensar aquells primers pobladors de Vilassar de Mar, provinents de Vilassar de Dalt i Cabrils, que fundaren el Veïnat de cases de mar, construint les primeres barraques al sector costaner i desafiant els perills de la pirateria que assolava la comarca, que d’allà sorgiria un pròsper municipi que viuria el seu particular segle d’or de la marina catalana alguns segles després.

Llegir més ...

El Masnou, un univers més enllà del mar i la platja

El meridià Verd, que parteix de Dunkerque i passa per París, finalitza el seu traçat en terres catalanes, exactament al municipi del Masnou. Aquest és un dels primers meridians terrestres de referència al món occidental, i va ser utilitzat per definir la llargada del metre i la creació del sistema mètric decimal. Aquest meridià doncs posa a Masnou en el mapa històrico - mundial.

Llegir més ...

Argentona, molt més que terrissa i càntirs

“Emblemàtic”, aquesta és la primera paraula que li ve al cap a una maresmenca que, sense ser argentonina ni viure a Argentona, es declara enamorada del municipi. Pel seu encant com a poble, pel seu tamany d’escala perfecta, per la seva intensa vida cultural, pel seu inabastable patrimoni, per les seves fonts, per la seva tradició terrissaire... En definitiva per ser un poble amb infinites possibilitats.

Llegir més ...

Sant Vicenç de Montalt, entre l'ahir i l'avui

Entre el passat i el futur, entre les tradicions i la modernitat, entre el gòtic i modernes construccions us espera... Sant Vicenç de Montalt, un poble acollidor on sempre us sentireu ben rebuts. Una barreja de tranquil·litat i d'activitat, culturals i lúdiques, entre el mar i la muntanya, un paratge a descobrir dins el Maresme. 

Llegir més ...

El Maresme: escalar durant tot l’any

Potser el Maresme no és la zona d’escalada més coneguda de Catalunya, però juga amb el gran avantatge d’un sol que escalfa la façana de la Serralada Litoral i que permet la pràctica d’aquest apassionant esport durant tot l’any, fins i tot en el bell mig de l’hivern. Les vies són curtes i molt especialitzades, encara que també n’hi ha d’aptes pels més novells. La roca granítica, compacta, és excel·lent per l’escalada. Per tot plegat és innegable l’interès de la zona.

Llegir més ...

El cementiri de Vilassar de Mar, una perla modernista

Per amants de l’arquitectura, l’escultura, les curiositats, i perquè no una mica morbosos, els cementeris poden ser un bon lloc per passejar, sorprendre’ns i ser un descobriment de la història de pobles i ciutats. De fet, cementiris d’arreu del món formen part obligada de la visita a determinades ciutats. Qui no coneix el Pére-Lachaise a París, on descansen Moliére o Maria Callas, entre d’altres; el cementiri de Highgate a Londres amb il·lustres personatges com Karl Marx o Virginia Wolf descansant eternament o el curiós cementiri jueu de Praga, més visitat per la seva curiosa constitució, dotze capes de terra, superposades, que acullen els cossos de més de 100.000 jueus, on crida especialment l’atenció l’amuntegament de làpides de pedra.

Llegir més ...
Back to top