Pànxing Cerdanya

De càmping, vacances per gaudir la natura

La gran alternativa per gaudir d’unes vacances en plena natura, sense que això representi una despesa espectacular per a les economies familiars, és l’allotjament en càmpings. Una tradició molt arrelada a Europa, especialment a França, i que al nostre país sempre havia estat identificada amb un turisme de baix poder adquisitiu. Poc a poc aquesta creença va desapareixent per fer prevaldre els grans avantatges i beneficis de les vacances de càmping.

Esquí de muntanya: Vall de Campcardós, per a petits i grans

Ja fa molts anys que en Ramon Orriols i en Ricard Molina ens acompanyen en el nostre viatge del Pànxing Cerdanya. De la seva mà hem conegut una altra Cerdanya, descobrint-nos grans secrets per fer meravelloses excursions d’esquí de muntanya, aquell esquí lluny de les tradicionals pistes d’esquí. Enguany Orriols i Molina ens ofereixen un nou regal, amb un nou llibre a les llibreries: La Cerdanya. Esquí de muntanya per a petits i grans ens redescobreixen l’esquí de muntanya, però aquest cop en família. Un llibre on ens ofereixen 20 rutes molt pensades perquè hi pugui participar tot el grup familiar: rutes sense gaires dificultats i amb punts de sortida accessibles. 

10 coses que has de saber de l’esquí nocturn

L’esquí de nit a Masella es va posar en marxa el desembre de 2013 i, des d’aleshores, milers d’esquiadors ja han provat aquesta experiència que acaba esdevenint especial i diferent. Hi ha algunes coses que s’han de saber de l’esquí nocturn que poden anar molt bé de saber si és la primera vegada que es prova. També a Font-Romeu Pirineus 2000 i Portè-Pimorent es pot practicar aquesta modalitat d’esquí nocturn.

L’ombra pluviomètrica

Si mirem amb una certa cura els mapes climàtics de Cerdanya, concretament els de precipitacions, veurem que les muntanyes que envolten la vall detenen una part important de les precipitacions habituals. Això és coneix com a ombra pluviomètrica.

Back to top