Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Llibres

Felipó reedita en facsímil l’obra que parla del protocol dels actes de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt Destacats

El bibliògraf, escriptor i historiador berguedà, Ramon Felipó ha tingut cura de la reedició en facsímil del llibre “Fundamentos o breve historia sobre la coronación canónica de las imágenes de la Santísima Virgen y razones que abonan la de Queralt”. 
Felipó s’ha encarregat de fer una introducció que serveix per emmarcar què fou i què va significar per Berga la Coronació de Queralt, els personatges que van tenir un paper fonamental en la preparació i la festa, i totes les referències bibliogràfiques de Cristóbal Jurado i de tots els llibres editats per la  Coronació sobre Berga, Queralt o Patum.
 
El llibre el va escriure Cristóbal Jurado Carrillo, que era mossèn i va guanyar un dels certamens literaris convocats per l’Acadèmia Mariana de Lleida. Consta de dues parts, una introducció sobre el fet de les coronacions marianes i una mica d’història sobre Queralt i la segona part és la redacció d’un protocol o normes de com haurien de fer-se tots els actes a Berga.    
 
L’obra és pràcticament desconeguda, tot i la importància que degué tenir a la seva època. Curiosament no ha estat mai referenciada per cap dels autors queraltins o berguedans. I, fins ara, només n’hi ha tres exemplars documentats a: a la Universidad Pontifícia de Comillas, la Biblioteca Real del Palau Reial d’Orient de Madrid i a la de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.
 
Cristóbal Jurado va escriure prop de vint llibres sobre marededéus com de la Candela de Valls o de Coronacions.
 
Fundamentos
 
 

Informació addicional

  • Municipi: Berguedà
Back to top