Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

El CAP, una associació de comerç ben viva Destacats

Comerços Associats de Premià (CAP) és una associació de comerç ben viva amb una activitat intensa al llarg de tot l’any que no es limita a un parell d’esdeveniments tradicionals a l’any. 
Si bé les dates més marcades del calendari tenen la seva activitat concreta: la decoració de tots els establiments associats per celebrar Sant Valentí; Carnaval, quan l’associació col·labora amb l’acte infantil de Dijous Gras; Sant Jordi amb el regal de roses de caramel a tots els clients i la gran campanya de Nadal amb decoració específica, concurs d’aparadors i el sorteig d’una gran panera. L’associació va més enllà, així les dues grans fires comercials de primavera i tardor, on els comerços surten al carrer per donar-se a conèixer i on els clients poden aprofitar per trobar productes de temporada amb grans rebaixes, són dues activitats molts esperades pels premianencs.
 
També són ben populars algunes campanyes específiques i puntuals com les dues edicions del “Comprar a Premià té premi”, el “Comprar a Premià, és de pel·lícula” o la “Quinzena fantàstica”.
 
Segurament, però, l’acció més popular en què col·labora la CAP és la Nit en Blau-Shopping Night, la gran festa del comerç on, a part de tenir els comerços oberts fins a les 12 de la nit, l’oferta gastronòmica i d’oci omple els carrers dels eixos comercials del municipi.
 
I la CAP no es limita als esdeveniments populars a peu de carrer, les seves campanyes publicitàries i informatives a Ràdio Premià de Mar amb un programa quinzenal “Comerç Informa” són exemples de la iniciativa d’una associació ben viva i ben present en la vida comercial i participativa del municipi.
 
Des de Pànxing hem entrevistat a l'Isidre Pijuan, president de la CAP.
 
La venda en línia, els basars xinesos i les grans àrees comercials a poc a poc van matant el comerç local, aquell de tota la vida on el botiguer era un veritable prescriptor pels seus clients i on les relacions que s’establien feien de la compra una rutina amable i agradable, Amb l’objectiu de revitalitzar aquella manera de comprar i de dinamitzar el comerç local neixen les associacions de comerciants,  i la CAP (Comerços Associats de Premià) n’és un bon exemple. El seu president, Isidre Pijuan, defensa la unitat del petit comerç per establir, o recuperar, noves relacions amb els clients.
 
Què és l’Associació?
L’associació es va crear per donar una empenta al comerç de Premià de Mar al juliol del 2000. Van començar algunes botigues, sobretot per la situació econòmica que es vivia. Es va a començar a treballar en plans de dinamització, potenciats des de la Generalitat i la Diputació de Barcelona i a partir d’aquí es comença a treballar i s’intenta crear una xarxa. La nostra idea és anar creant accions per dinamitzar el comerç, com una manera que la gent es quedi al poble i consumeixi aquí. 
 
Tot el comerç és soci o hi ha diverses associacions?
Aquesta va ser la primera, després s’han anat muntant un parell més, la diferència és que nosaltres paguem una quota perquè aquesta quota és la que ens permet tirar endavant accions, sense el pagament seria impossible.
 
Quins avantatges té l’associat?
Primer de tot que formem part de PIMEC i això és un valor afegit; tenim accés a cursos, a formació, estem al dia de què passa amb lleis de comerç, amb convenis, de vagues, de converses.... a més fem 2 fires l’any gratis pels associats, la fira de tardor i la de primavera, per donar-nos a conèixer, treure estocs.... són fires obertes a la resta de comerços però els no associats han de pagar. Estem molt en contacte amb promoció econòmica i serveis territorials de l’Ajuntament de Premià de Mar, planegem campanyes junts... donem tot el suport a la botiga. Per exemple quan obre una botiga, la posicionem en xarxes, la promocionem..., demanem subvencions per crear campanyes.... tot el que sigui intentar que el comerç local funcioni.
 
Quina és la vostra darrera campanya?
Ara estem treballant en una campanya que es diu Slow shopping, que ja fa anys que funciona a fora.... ho estem començant a treballar. Es una campanya que consisteix en donar valor al que és el comerç local, les compres més tranquil·les, que el botiguer et pugui aconsellar, que torni a ser una venda propera al client.
Una altra de les innovacions que estem mirant és una aplicació de fidelització, també entrar dintre d’un anuari digital, estem en tractes amb el consell sènior de Premià per ajudar  la gent gran, que realment és un nínxol de clientela ja que és un col·lectiu que no compra massa per Internet i tampoc marxa fora a comprar.
 
De totes les iniciatives que teniu en marxa al llarg de l’any... quina diries que és la més exitosa?
A nivell popular sense dubtes la Nit en blau però aquesta no és nostra, és de l’Ajuntament amb la nostra col·laboració. Nostres realment, tenim les fires comercials de primavera i tardor i la campanya de Nadal. A més, en aquestes intentem establir sinergies amb entitats culturals per fer espectacles, concerts, racons  gastronòmics...
 
Per què animaries tu els botiguers a fer-se associats?
El motiu principal perquè la gent s’associï és tenir força davant de les institucions, enfortir la relació comerç- ajuntament. Si som molts, sempre tenim més força a l’hora de demanar coses, a nivell d’ajuts, d’organització d’esdeveniments, i dona una força impagable.
 

Informació addicional

Back to top