Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

XI Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català

Agenda de Cerdanya
CARTELL CAVALL PIRINENC CATALA HORITZONTAL
Última Data: 
Dissabte, 17 Novembre 2018

Place: Puigcerdà

El Cavall Pirinenc Català és una raça de cavalls d’orientació principalment càrnia pròpia dels Pirineus Catalans, sobretot de les comarques de la Cerdanya, Pallars Sobirà, Ripollès, Vall d’Aran, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Alt Urgell. Té com a principal objectiu el de produir carn de poltre per al seu consum i darrerament també altres usos com la recuperació de l’animal per a tasques agrícoles o la producció lletera.
 
Es tracta d’animals molt adaptats al medi i que, a més de la seva tasca productiva, també aporten grans beneficis en el medi natural, com seria el de sostenibilitat de les pastures i neteja dels espais naturals, a l’ésser animals que rarament es tanquen en estabulacions, tot i els climes extrems que suporten.
Aquest certamen neix de la necessitat de donar a conèixer aquesta raça autòctona existent des de l’any 2008.
 
El XI Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català es realitzarà a Puigcerdà el dia 17 de novembre de 2018. Més concretament, està previst que es realitzi en les instal·lacions de l’Hípica Cerdanya (situada en la Crta. N-152, s/n) i que és un lloc idoni per al bon funcionament del concurs.
 
Els anteriors concursos han estat un èxit d’organització i de participació; en part, gràcies a la inestimable ajuda de patrocinadors que ho han fet possible i a l’enorme tasca de les Associacions i de la FECAPI (Federació d’Associacions de Cavall Pirinenc Català)
 
Esperem que l’any 2018, Puigcerdà i tota la comarca de la Cerdanya puguin estar a l’altura del que un Concurs Nacional pot oferir i resti en la ment de tothom com un exemple d’organització i de saber fer, acollint, durant el dia que duri la competició, una quantitat que ronda el centenar de cavalls, organitzats en sis categories i que es realitzarà entre les 9.30 h i les 14 h: 
- Sobranya
- Sobrany
- Terçona
- Terçó
- Parella
- Semental
 

 

 

Totes les dates


  • Dissabte, 17 Novembre 2018

Powered by iCagenda

Back to top