Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

I tu, quin trinxat vols?

Agenda de Cerdanya
TRINXAT OK OK
Última Data: 
Dimecres, 15 Maig 2019

Place: Bellver de Cerdanya

Sigues part de la creació del nou model turístic de la Cerdanya. El Consell Comarcal de la Cerdanya i el Patronat Comarcal de Turisme de la Cerdanya ja hem posat en marxa el procés participatiu per definir el nou Pla d’acció sectorial del turisme de la Cerdanya 2019-2024.
 
Després de l’anàlisi feta a partir d’entrevistes a cerdans i cerdanes, aquesta primavera s’han iniciat les trobades presencials obertes a tothom i a tots els sectors, privat, públic i a la societat civil. Amb l’objectiu de potenciar el diàleg i el treball entre els diferents actors comarcals, creant sinergies i afavorint la creació de xarxes entre sectors. La primera, de tres trobades, es va celebrar el passat 4 d’abril a Puigcerdà i va agrupar a una quarantena de veïns i veïnes de la Cerdanya. Els resultats de la diagnosi van confirmar la intenció comuna de prioritzar un model que augmenti la consciència, el respecte i la sostenibilitat territorial, així com, la necessitat de millorar la coordinació i la comunicació entre els sectors públic, privat i la societat civil.
 
Diversificació i desestacionalització. En aquesta primera trobada es va començar a treballar conjuntament segons dues estratègies que generaven un ampli acord: La diversificació del turisme en el territori i la diversificació del turisme en el temps. Per altra banda, conscients que la desestacionalització és un gran repte, durant la jornada es va valorar que cal posar més atenció a l’impacte social, econòmic i ecològic que provoca la densificació del turisme. 
 
Creació conjunta de noves estratègies. La part final de la trobada va ser un treball en grups per identificar noves estratègies i possibles accions a tenir en compte en el nou Pla d’acció, com l’impacte en el territori i la voluntat de fer xarxa entre sectors. El debat es va dividir en el patrimoni local, el sector privat, el sector públic i la societat civil. Van sorgir propostes com la creació de nous productes que atreguin un turisme sostenible i de qualitat, la internacionalització i obertura a nous mercats, un catàleg de serveis transfronterers, una promoció cultural diversa, la figura de persones “ambaixadores del territori”, la promoció de certificacions qualitatives o la creació d’una marca de Cerdanya. De la mateixa manera es va valorar la necessitat d’implicació i compromís del sector privat al territori, la demanda de dinamització dels moviments de la ciutadania amb la creació d’associacions coordinades o el foment de la participació ciutadana per part del sector públic.
 
Amb aquest procés la Cerdanya esdevé referència en la cultura de la participació, és per això que la involucració de cerdans i cerdanes és necessària. No ho dubteu, hi teniu molt a dir! 
 
Us esperem a la segona i tercera trobada del procés participatiu: el 15 de maig a les 17 h a Bellver de Cerdanya i el 12 de juny a les 19 h a Alp. Les trobades presencials amb possibilitat de participació en línia a través del portal www.cerdanya.org per a aquells qui no poden assistir a les trobades. 

 

Email
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Totes les dates


  • Dimecres, 15 Maig 2019

Powered by iCagenda

Back to top