Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

Estades de voluntariat per a adults amb l'objectiu de preservar els boscos dels Pirineus catalans

Agenda Pirineus
Principal Boscos
Última Data: Dilluns, 30 Setembre 2019

Place: Valls d’Àneu i al Massís de l’Orri (Pallars Sobirà)

Des de fa 12 anys, el Projecte Boscos de Muntanya treballa per conscienciar la població sobre la importància de cuidar els boscos i per implicar la societat civil en l’acció directa a la muntanya. “Vivim envoltats de boscos, són el nostre ecosistema i els hem de cuidar. Nosaltres els necessitem a ells, no ells a nosaltres”, afirma el fundador i director de l’entitat, Andreu González. 

Col·laborant amb tots els actors del territori (tècnics, propietaris, experts, institucions i ramaders), el Projecte Boscos de Muntanya organitza estades a bosc d’una setmana per a adults de totes les edats i perfils. “Volem transmetre a la societat que cal actuar urgentment per conservar els nostres boscos i paisatges”, explica González, que té una llarga experiència internacional en la cura del patrimoni natural.

Un estiu als Pirineus

Les tres línies principals d’actuació de l’entitat són el manteniment del paisatge, clau per a la prevenció d’incendis forestals; tasques de bioenginyeria sostenible i de km 0 per fomentar l’ús de fusta local; i la tala d’arbres per millorar els boscos i l'hàbitat d'espècies en perill d'extinció com el gall fer.

En total seran 15 estades que tindran lloc entre juliol i setembre al Massís de l’Orri i Ginestarre (ambdós al Pallars Sobirà) i Espinavell (Ripollès), i no es requereixen coneixements previs, només entusiasme i esperit de cooperació. El Projecte Boscos de Muntanya busca arribar al mig miler de voluntaris per continuar desenvolupant el pla d’actuació forestal.

Joves, el futur dels boscos

El 2019 l’entitat fa un pas endavant i obre una nova línia de treball destinada a estudiants. Amb la col·laboració d’educadors i experts en la natura, el programa Projecte Boscos de Muntanya per a Joves ofereix estades formatives a bosc per despertar i reforçar entre les noves generacions el valor de la conservació i el respecte pels boscos. 

Hi participen més de 100 joves d’instituts de secundària dels Pirineus catalans i de cicles formatius de grau mitjà, alumnes d’escoles forestals i també esplais, escoltes i associacions de lleure, entre d’altres. En total, són quatre estades entre abril i juliol a les Valls d’Àneu i al Massís de l’Orri (Pallars Sobirà).

Més d’una dècada de compromís mediambiental

Establert des del 2007 a Catalunya a partir de l’experiència de Bergwaldprojekt en diversos països europeus, el Projecte Boscos de Muntanya és un referent de la implicació de la ciutadania en la preservació del territori. Amb el suport de 500 socis, al llarg de 12 anys d’experiència ja ha reunit més de 1.900 participants, que acumulen més de 78.000 hores de feina al bosc i 110.000 m2 de terreny recuperat. Amb un creixement constant i un esperit incansable, el Projecte Boscos de Muntanya suposa actualment el 23% del total d’hores de voluntariat ambiental català.

 

Telèfon
93 368 71 55

 

Totes les dates


  • Desde Dilluns, 01 Juliol 2019 a Dilluns, 30 Setembre 2019

Powered by iCagenda

Back to top