Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

I Trobada de Dones del Món Rural de Cerdanya: Homenatge a les dones del món rural

Agenda de Cerdanya
DONES DEL MON RUARAL
Data: Dijous, 05 Març 2020

Place: Consell Comarcal de Cerdanya

DONES DEL MON RUARAL
 
I Trobada de Dones del Món Rural de Cerdanya: Homenatge a les dones del món rural
El pròxim 5 de març, davant la proximitat del Dia de la Dona, el Consell Comarcal de la Cerdanya organitza la I Trobada de Dones del Món Rural de Cerdanya: “Homenatge a les dones del món rural”. L’acte comptarà amb la col·laboració de l’Associació de Dones del Món Rural i se celebrarà a la sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà. Aquesta trobada s’havia de celebrar el passat 15 d’octubre de 2019, però les circumstàncies polítiques d’aquells dies al país van obligar a posposar-la.
Durant l’acte es farà la presentació del  Pla de polítiques de gènere de la Cerdanya, amb el que es vol treballar de manera ferma des del Consell Comarcal amb l’objectiu de donar visibilitat a les dones en tots els àmbits del territori cerdà.
 
També hi haurà una Taula d’experiències amb diferents ponents  per posar a debat els reptes i oportunitat de la dona rural a la Cerdanya. Gràcies als seus testimonis es donarà a conèixer com han estat i quins són els camins de la dona rural.
 
Actes a la sala de Convencions del Museu Cerdà
18.30h  Benvinguda institucional
18.45h Presentació del  Pla de polítiques de gènere de la Cerdanya, un pla que es vol treballar de manera ferma des del Consell Comarcal de la Cerdanya, amb l’objectiu de visibilitzar les dones en tots els àmbits del territori cerdà
19.15h Taula d’experiències: Reptes i oportunitat de la dona rural a la Cerdanya, que permetrà, gràcies al testimoni de cadascuna de les ponents provinents de diferents àmbits del món rural, presentar com han estat i són els camins que han hagut de recórrer com a dona rural i quines vies de millora s’han de treballar des del seu punt de vista. 
La Taula estarà formada per Montse Gasch, presidenta de l’EMD d’Aransa; Eva Campi, emprenedora a Pinergia i tinent d’alcalde a l’ajuntament de Lles de Cerdanya; Mari Sol Salvadó, representant de l’associació Menja’t l’Alt Urgell; Tere Junoy, empresària jubilada del sector del transport; Núria Burgada, mare i mestra d’escola rural; Teresa Torner, pagesa i emprenedora, i Rosa de Montellà, activista social per a la defensa de les dones i del món rural de Cerdanya sota administració francesa. La moderadora serà una altra dona, Rosa Talamàs, corresponsal de TV3 al Pirineu.
20.30h Cloenda de l’acte i degustació de productes locals de la Cerdanya.
 

 

Powered by iCagenda

Back to top