Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

V Canicross Internacional de l'Alt Berguedà

Agenda del Berguedà
Carnicrosss
Última Data: Diumenge, 04 Novembre 2018

Place: Cercs

El 3 i 4 de novembre se celebra el Canicross de Cercs, una cursa de muntanya amb gossos de dues etapes en memòria del Santiago Mesa, cercorí pioner en la pràctica d’aquest esport a Catalunya i que va introduir-lo a la comarca amb aquesta competició que enguany celebra la seva 5a edició. Però comencem per l’inici. Hem parlat amb Xavier Masramon, que fa 7 anys que practica aquesta disciplina. Durant aquest temps, ha aconseguit el títol de subcampió de la lliga catalana de Canicross 2013-14 i campió de la lliga catalana de Bikejoring 2014-15. Actualment, organitza diverses curses com el canicross de Cercs i el canicross Pet-jades de Mataró.
 
Comencem doncs aclarint què és el Canicross?
El canicross és un esport on amo i gos corren junts. Es tracta d’una modalitat del múixing molt senzilla on el gos, equipat amb un arnès, va estirant del seu guia a través d’una línia de tir que porta lligada a un cinturó. 
El canicross té els seus orígens en els trineus de gossos i fa més de 15 anys que es practica a Europa. El 2005 es va realitzar el primer campionat europeu de canicross. Al nostre país té els seus inicis amb el Primer Canicross de Catalunya a Sant Llorenç Savall el 2004. Actualment, està reconegut com a esport amb una lliga i un campionat de Catalunya propi. 
 
Quin material es necessita per practicar-lo?
El material imprescindible per fer canicross és un arnès de tir pel gos, una línia (corretja) amortida i un cinturó pel guia. 
L’arnès de tir és l’equip més essencial. A diferència d’altres arnesos, els arnesos de tir permeten l’extensió normal de les potes dels gossos, la unió amb la línia es troba al final de l’esquena, a la cua, i els permet estirar amb força de la corretja protegint-los de l’impacte i de l’abrasió.
 
Tots els gossos poden fer canicross?
Sí, el canicross està obert a tot tipus de gossos, sempre que estiguin en bones condicions físiques i tinguin més d’un any i menys de 10. No importa la mida ni la raça, podem córrer amb gossos petits que poden mantenir alts ritmes de cursa, tot i que són millors els gossos grans i atlètics que puguin estirar de nosaltres. S’ha de tenir en compte que els gossos poden tenir problemes respiratoris o d’edat avançada i, per tant,  és recomanable fer una revisió prèvia al veterinari per descartar lesions o malalties que li impedeixin practicar un esport intens com el canicross. 
 
I quan es pot practicar?
Un element molt important a l’hora de practicar aquest esport és la temperatura. Els gossos necessiten temperatures fredes per treballar, per sota els 18ºC. És recomanable entrenar sempre que puguem a l’ombra, evitar les èpoques més  caloroses i les hores de màxima insolació.

 

 

Totes les dates


  • Desde Dissabte, 03 Novembre 2018 a Diumenge, 04 Novembre 2018

Powered by iCagenda

Back to top