Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

El guardó Cerdà de l’any celebra la seva XXXII edició

Agenda de Cerdanya
LOGO CERETa
Última Data: 
Dimecres, 28 Febrer 2018

Place: Institut d'estudis Ceretans

El Cerdà de l’any té dues fases: la proposta de candidats i l’elecció del Cerdà de l’Any. D’es d’aquí us notifiquem que la primera fase està en marxa, on persones físiques, associacions i ajuntament de Cerdanya, poden proposar candidats.

En aquesta fase, tothom pot omplir la butlleta adjunta i fer-la arribar a qualsevol ajuntament ceretà, a la botiga de joguines “Galeries Prades”, a l’oficina del Pànxing o a l’Apartat de Correus 162 de Puigcerdà. 
La butlleta també es pot descarregar de la web de l’Institut d’Estudis Ceretans www.institutestudisceratans.com i del seu facebook. El termini per presentar candidatures és fins al 28 de febrer.
 
 També podeu seguir remetent la vostra proposta de candidat a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
 
Cada persona o associació pot proposar un màxim de dos candidats i ha d’identificar-se amb el seu nom complet, adreça i població de residència. 
 
Les bases del Cerdà de l’Any adjuntes són les que serviran de barem al Jurat qui escollirà els tres candidats a Cerdà de l’Any d’entre aquells que hagin obtingut més suport. Els tres candidats finalistes seran els que es votaran en la segona fase.
 
BASES:
El guardó del CERDÀ DE L’ANY és instituït per una iniciativa conjunta de les següents entitats: Institut d’Estudis Ceretans, Amics de Cerdanya, Radio Pirineus.
 
1. El guardó tindrà una periodicitat anual i podrà ser declarat desert. 
2. Les Entitats organitzadores, després d’haver consultat amb els ajuntaments de l’Alta i Baixa Cerdanya, i en base a les seves propostes, presentaran a consideració del jurat la relació de candidats al guardó. Es completaran els candidats amb els proposats per les associacions i ciutadans de Cerdanya.
3. El jurat, de tots els nominats presentats pels ajuntaments i els ceretans participants, en triarà tres entre els que hagin obtingut major suport per sotmetre’ls a votació popular.
4. L’organització comunicarà als ajuntaments el nom dels tres nominats per tal que se’n faci publicitat a cada municipi i en pugui recollir els vots.
5. Dels vots populars obtinguts pels tres candidats a Cerdà de l’any, els del jurat i els de l’organització, el candidat que obtingui major suport, serà nomenat “Cerdà de l’Any”. El president de la comissió organitzadora proclamarà públicament el guardonat.
6. El nombre de persones d’aquest jurat serà al voltant de nou persones majors de divuit anys, nascudes o vinculades estretament a la Cerdanya. Es procurarà que els membres del jurat siguin representatives de totes les zones de la Cerdanya i representin el major ventall possible d’opcions socials.
7. Els membres del jurat seran nomenats pels organitzadors, bé per iniciativa pròpia, bé pels membres del jurat sortint. En aquest darrer cas l’organització, si les circumstàncies ho recomanessin, podria exercir el dret de vet.
8. El veredicte del jurat serà inapel·lable.
9. Pot ser nomenat “Cerdà de l’Any” qualsevol persona o entitat nascuda o no a la Cerdanya, però que estigui vinculada molt especialment a la comarca.
10. Seran mèrits preferents, per a obtenir el guardó, haver demostrat amb fets o actituds una sòlida tasca cívica en favor de qualsevol aspecte de la Cerdanya.
11. El jurat haurà de valorar molt especialment els aspectes relacionats en la defensa de la personalitat inalienable de la Cerdanya, la seva unitat territorial i la defensa i promoció de la llengua i cultures catalanes a la comarca. 
12. El jurat tindrà present, de forma especial, en l’adjudicació del guardó, la constància en la tasca i el currículum de servei i fidelitat a aquesta terra. Tanmateix haurà de romandre obert a aquells cerdans il·lustres que han excel·lit o destacat en qualsevol tasca.
13. Els membres del jurat hauran d’ésser summament receptius a les consideracions dels altres membres. És molt important que els membres del jurat tinguin una visió oberta i total de la Cerdanya. 
14. Excepcionalment, la comissió organitzadora, en cas de manca de participació podrà nomenar candidats a “Cerdà de l’Any”.
15. El valor del premi és únicament honorífic. L’organització lliurarà un objecte artístic al guardonat.
16. Si les entitats organitzadores ho consideressin oportú, hom podria modificar puntualment aquestes bases sempre, però, conservant la intenció d’homenatjar qui hagi demostrat un esperit de servei envers la Cerdanya.

 

Email
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Totes les dates


  • Dimecres, 28 Febrer 2018

Powered by iCagenda

Back to top