Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

Fira de Puigcerdà 2019

Agenda de Cerdanya
FIRA DEL CAVALL 2019 2
Última Data: Diumenge, 10 Novembre 2019

Place: Puigcerdà

La Fira de Puigcerdà té una llarga tradició: es remunta a l’any 1182, després de la repoblació de la vila per part del rei Alfons I. Es va crear amb caràcter perpetu i anual, posant els firaires sota la protecció reial. Aquest privilegi fou confirmat repetidament pels monarques successors. Fruit segurament del volum comercial assolit i de la necessitat d’expansió, l’infant Jaume de Mallorca va concedir, el maig de 1270, permís per celebrar una segona fira per Tots Sants, que ha perdurat fins els nostres dies.
 
L’emblema del certamen és el Concurs i la Fira de Cavalls, la mostra de bestiar equí més important del país amb una xifra al voltant del miler de caps de bestiar. El tradicional Concurs de Cavalls, que aquest any arriba a la 39a edició, tindrà lloc el matí del dissabte 9 de novembre.
 
Sens dubte, l’Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya i els ramaders de la comarca són els protagonistes d’aquest certamen, que es complementa amb les diferents parades de la fira multisectorial dels dies 9  i 10 de novembre i que estaran ubicades a la zona industrial, al centre de la vila i als carrers al voltant de l’estany, el parc Schierbeck i a la plaça Barcelona.
 
La fira l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà amb el suport de l’Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya, la Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, el Departament d’Agricultura i la seva oficina comarcal, la fundació bancària “la Caixa” i la marca Cadí, així com altres ajuntaments, entitats, empreses i particulars de la comarca. 
 
Programa - Fira ramadera des de 1270
 
Dissabte 9 de novembre
Durant tot el dia Fira Multisectorial de Puigcerdà.
A partir de les 10 h  Concurs a la millor Ramaderia de Cerdanya Categoria “A” (Lots de 6 eugues amb pollí, 2 femelles de recria i 1 semental)
Categoria “B” (Lots de 3 eugues amb pollí, 1 femella de recria i 1 semental) Recinte Firal.
A partir de les 10 h  XXXIX Concurs Tradicional de Cavalls2019. Recinte Firal
10 h Concurs de Sobranyes (femelles nascudes durant l’any 2018).
10.30 h Concurs de Sobranys (mascles nascuts durant l’any 2018).
11 h Concurs de Terçones (femelles fins a 2 anys i mig) Recinte Firal.
11.45 h Concurs d’Eugues amb Pollí. Recinte Firal
12.30 h Concurs de Terçons (mascles fins a 2 anys i mig) Recinte Firal
13.15 h Concurs de Quartons (mascles de menys de 4 anys) Recinte Firal.
14 h Concurs de Sementals (sense límit d’edat) Recinte Firal.
Després del concurs de cada secció, es farà el lliurament dels premis corresponents. 
A continuació, el sorteig de cada any.
 
Diumenge 10 de novembre
Durant tot el dia Fira Multisectorial de Puigcerdà.
10 h Fira de Bestiar. Recinte Firal.

 

 

Totes les dates


  • Desde Dissabte, 09 Novembre 2019 a Diumenge, 10 Novembre 2019

Powered by iCagenda

Back to top