Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Entrevistes

Francesc X. Garcia Arrocha, alcalde de Montgat

Francesc X. Garcia només fa dos anys que ocupa l'alcaldia de Montgat i en aquest poc temps la feina feta és ingent. Parlant amb ell és fàcil comprendre la màxima “l'energia ni es crea ni es destrueix, es transforma”. Això és el que ell s'ha proposat, que tota la seva energia i la del seu equip de govern, serveixi per transformar un municipi que tenia una gran necessitat d'avançar i... ho estan aconseguint, han assolit velocitat de creuer i semblen no tenir fre.

Vostè arriba a l'alcaldia fa dos anys i des del primer moment té clar que Montgat necessita un canvi.
Teníem clara la necessitat de Montgat d'actualitzar-se i en això estem treballant.  L'impuls per fer les coses quant abans millor únicament té un problema, i és que quan tu vas a més velocitat de la que toca, que és una mica el nostre cas, van quedant detalls a banda als que poc a poc anirem fent front fins aconseguir els resultats que tots desitgem.

I tots aquests canvis. Concretament cap on van dirigits?
La nostra intenció és modernitzar el municipi preservant tot el seu encant i les nostres tradicions. Però una cosa està clara, Montgat creixerà cap al mar, d'aquí que el nostre principal projecte sigui construir el Passeig Marítim i que arribi fins a Masnou (evidentment es tracta d'una inversió molt gran que no es pot afrontar en una legislatura), per aquest motiu, de moment, posem en marxa  el que nosaltres en diem la primera fase, l'obra d'un primer tram entre el túnel i la subhasta del peix, uns 200 metres de passeig  que ens serviran per valorar com funciona el projecte i actuar en conseqüència quan es faci complet.

I amb això aconseguiran...
Si una cosa està clara, i n'estem plenament convençuts, és que a Montgat l'ha de diferenciar l'ús de la nostra platja perquè som un municipi molt proper a Barcelona, amb les comoditats de la gran ciutat però sense estar-hi. Montgat pertany a l'Àrea Metropolitana i al Maresme però... què som més? Si he d'escollir, som comarca, som la porta d'entrada al Maresme, però també som metropolitans i això ens afavoreix, entre d'altres coses, amb un bitllet únic de primera corona; tenim tots els avantatges possibles pel turisme de proximitat i això s'ha d'esprémer al màxim.

Skyline De Montgat

I Montgat serà capaç d'absorbir un gran augment de turisme?
Hi ha dos plataformes claus en el creixement futur de Montgat: Malamar, que ja està funcionant plenament, i la plataforma del que havia estat Explosivos Rio Tinto. Les dues són plataformes metropolitanes i ja s'està fent un plantejament perquè alberguin hotels, centres d'oci de proximitat, comerços... però sempre sense perdre el nostre tarannà. Crec que podem absorbir un turisme de proximitat que trobi coses que no troba en altres municipis.

Així, com no es cansa de repetir, Montgat creixerà cap al mar?
D'això n'estic segur, Montgat creixerà cap al mar, cercant un turisme de molta qualitat. S'ha de planificar molt bé i dirigir-nos cap allà on volem que vagi el municipi. Un municipi que preserva la seva essència, la seva història, els seus espais peculiars però que dóna cabuda i acull amb una bona oferta a tots els seus visitants.

 

NOTA EDITORIAL: L'entrevista fou molt extensa i vam poder conèixer una àmplia mostra de molts dels projectes fets i projectats a Montgat en els darrers anys. Aquí només n'hem recollit una petita mostra, però us convidem a entrar al seu web per saber-ne més.

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Fotografía: Gonzalo Sanguinetti
  • Municipi: Montgat
Back to top