Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Rutes

Vallgorguina, Coll Senís, Sant Martí del Montnegre Destacats

L’itinerari s’inicia a la localitat barcelonina de Vallgorguina. Com a referència per al començament es pren el restaurant  Xeremell, a peu de la carretera  C-61, quilòmetre 11. 
Arribats a aquest punt, continuem en direcció al restaurant La Font. És una zona totalment ombrívola i atofada, per la qual anirem avançant fins al següent cartell indicador, que deixarem a l’esquerra. Continuarem pel camí principal fins el cartell informatiu en direcció al Veïnat de Cal Paraire. Ens trobem un tros del GR 83 per on continuem fins arribar a un encreuament en el qual es pot veure escrit, en una gran pedra, el nom de Cal Paraire. Nosaltres seguim pel de la dreta, fins a una nova senyalització orientativa escrita sobre una altra pedra: Turó Gros, Santa Maria. 
 
Pugem en fort ascens fins a la Peça dels Cases (697m), punt més alt d’aquest itinerari. Ens trobem amb els senyals del GR-5 que no abandonarem fins arribar al Pi Gros del Roural  (560m), no sense abans visitar Sant Martí de Montnegre, una petita ermita situada enmig del massís del Montnegre, davant de la muntanya del Montseny, enmig d’un bosc frondós d’alzines i castanyers, utilitzat com a centre de meditació i oració.
 
Cal Paraire
 
En el Pi Gros de Roural es continua pel GR-92 fins al Pla de Can Mora (389m), on abandonem el GR i seguirem per les pistes sense senyalitzar fins tornar al punt de sortida i fi del recorregut.
 
Un matí interessant per fer una mica d’estirament de cames encara que és cert que el recorregut es fa molt pesat i avorrit en desenvolupar-se en tot el seu itinerari per pistes forestals (per aquest motiu cal anar molt pendent de les motos i quads.)
 
Sabrías ...
 
Que para quién es valiente y no sabe mirar atrás,
siempre hay en el mundo un lugar en primavera;
que siempre, y sobre todo para quien no vuela solo, 
nacen rosas a la sombra de su vuelo
y que morir no es nada para quien ha sabido vivir
de cara a un cielo amigo, con el corazón libre.
La rosa, el ciprés y la golondrina
 

Informació addicional

  • Text: Grup Excursionista Premià de Mar
  • Municipi: Vallgorguina
Back to top