Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Museus

BÀT, Fotoperiodisme documental al KONVENT Destacats

Nova proposta de la gent del Konvent de Cal Rosal. Durant dos mesos Konventes dedicarà les propostes a l’entorn del Fotoperiodisme documental i ACCIDENTS MUNDIALS.
L’efecte de la censura, la no llibertat, la interpretació, les notícies com a eix central, la censura, versatilitat de les noticies, els efectes de les manifestacions, els efectes i les causes d’ofec, la reinterpretació i destrucció de la memòria històrica. Tot plegat estarà exposat a partir del 13 de juliol en una exposició  fotogràfica inèdita de presoners de Lledoners, amb fotos procedents del taller de fotografia dirigit per Maria Vernet, els treballs realitzats pels alumnes reclusos a Lledoners, entre els que hi figuren també alguns dels polítics catalans.
 
Més endavant s’hi afegiran les peces escultòriques dels mateixos alumnes entre les que hi figuren ceràmiques de Jordi Cuixart i l’activista AI WEIWEI realitzades al taller que va fer al centre.
 
Ai Weiwei va ser especialment conegut per les seves crítiques sobre la mala qualitat constructives de les escoles destruïdes durant el terratrèmol de Sichuan de 2008. Al novembre de 2010 va ser arrestat al seu domicili després d’anunciar l’organització d’un sopar d’amics per al 7 de novembre a Xangai, amb el qual pretenia denunciar la demolició del seu estudi en aquesta ciutat, acció ordenada i executada per les autoritats xineses que negaven la legalitat de la construcció. Per la seva banda, Ai Weiwei va negar aquest extrem, assenyalant que tenia el beneplàcit de les autoritats de Xangai, i que l’actuació del govern només obeïa a un càstig contra ell pel seu suport a la dissidència al país. Poc després, el govern xinès va ordenar demolir el seu estudi, en què havia invertit un milió d’euros.
 
També el 4 d’agost s’inaugurarà als carrers d’Avià, l’exposició de Samuel Aranda, considerat un dels millors fotoperiodistes del món i guanyador del WorldPressPhoto 2011.
 
El prestigiós fotògraf ha fet una estància al Konvent durant les darreres setmanes per captar fotogràficament l’essència del territori i convertir-ho en una exposició de fotografies de gran format a carrers i places. 
 
Durant tot l’estiu les fotografies quedaran exposades al nucli d’Avià i seran el centre d’acció per tal que tothom que vulgui les pugui veure de forma privada o amb les visites guiades que es faran.
 
 

Informació addicional

Back to top