Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Activitats

Banys de Dorres

Tranquil·litat i relax enmig de granit i aigua.

Descobriu l’encant d’un poble típic cerdà, pas a pas, carrer rere carrer, on l’agricultura ha conservat la memòria de l’ofici de picapedrer... Voltar per la plaça fins a l’església romànica, el cor del poble amb les seves campanes que marquen el pas del temps, visitar el Museu del Granit i els tallers de pedra, l’església del Bell-lloc..., per acabar al bany d’aigües calentes i relaxants: als Banys de Dorres.

AIGÜES CALENTES I SULFUROSES

Edificats a l’aire lliure, enmig dels arbres i amb una visita impressionant dels cims del Puigmal, els Banys de Dorres ofereixen als enamorats de la natura i de l’aigua moments de pau, tranquil·litat i relaxament.

L’home ha utilitzat aquestes aigües naturals des de la prehistòria (1500 aC) i el seu ús es torna habitual i organitzat a partir del segle XVII. Molt utilitzades a partir del segle XIX, les qualitats d’aquests aigües calentes i sulfuroses són citades al 1926 a la Guia de la Cerdanya d’Emmanuel Brousse. La temperatura que surt, la més elevada del país, arriba fins els 41ºC.

Aigues Dorres

Del 13 de novembre fins a finals de mes, els banys estan oberts els caps de setmana. La resta de mesos d’hivern l’horari s’amplia de 8.30 a 19.30 hores tots els dies. El tiquet d’entrada als banys inclou visita gratuïta al museu.

Banys De Dorres

L'OFICI DE PICAPEDRER I LA MENTALITAT RELIGIOSA

Si al segle XIX el principal recurs de la Cerdanya era l’agricultura, a Dorres començà a prendre més força l’ofici artesà de picapedrer. Creat el 1999, el Museu del Granit mostra la història d’aquesta activitat i permet conèixer la vida diària del poble a través d’aquest ofici avui desaparegut.

D’altra banda, l’església de St. Joan és un exemple de l’evolució de la mentalitat religiosa al territori amb el pas dels segles. Ha anat evolucionant amb el temps sense alterar-ne l’estructura primitiva. La construcció original data del segle XII, però l’interior va ser modificat als segles XVII i XVIII en afegir-hi retaules barrocs i la Mare de Déu negra de Bell-lloc.

Informació addicional

  • Nom: Els banys de Dorres
  • Adreça: Carrer Major
  • Teléfon: 0033 468 04 67 30
  • Municipi: Dorres
Back to top