Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Agenda

El Mercat de Sant Joan celebra 50 anys

Agenda Maresme
MERCAT STJOAN Destacada
Última Data: 
Dissabte, 23 Juny 2018

Place: Mercat Sant Joan (Premià de Mar)

50 anys es mereixen una gran celebració i això és el que farà el Mercat de Sant Joan de Premià de Mar el 23 de juny, quan commemorarà els seus 50 anys de vida. El Mercat vol celebrar aquesta data amb tots els seus clients amb una gran festa amb música en directe, un pica-pica i un sorteig de 500 €.
 
El Mercat de Sant Joan s’inaugurava un assolellat dilluns 24 de juny de 1968. L’estiu acabava de començar i el Mercat obria les seves portes perquè els veïns de Premià el coneguessin amb totes les parades obertes, encara que no es va començar a vendre fins l’endemà, dimarts.
 
El Mercat obria amb un alt nombre de parades, 50, i un bar. D’aquestes avui només en queden obertes 22, però 7 són les mateixes amb un canvi de generació i ara les regenten els fills d’aquells que van començar el 1968. En Joan Cotet és el degà del Mercat, l’únic paradista que roman darrere la seva parada des de fa 50 anys. En aquesta història no es pot deixar de recordar al Joan i la Nuri, de la Peixateria La Perla, que obrien la seva parada només diset mesos després de la inauguració, el 4 de desembre de 1969, i avui continuen oferint el peix més fresc de la comarca.
 
MERCAT STJOAN Interior
 
Com a tants altres llocs, el Mercat de Sant Joan va viure una època de gran esplendor. Era el centre de quasi totes les compres del municipi, sobretot de producte fresc; la incorporació de la dona al mercat de treball encara no era una realitat consolidada i les mestresses de casa acudien a fer la compra diària. Els primers 20 anys de vida la munió de gent que cada dia anava a mercat a comprar feia estrets els passadissos. A partir de la dècada dels 80, però, la irrupció al país dels grans centres comercials va repercutir molt negativament en el Mercat, les vendes van començar a davallar i, en un degoteig, moltes parades van començar a tancar. Actualment, però, hi ha una bona notícia, probablement lligada a la importància que la societat ha començat a donar a una alimentació més sana, a una cuina protagonitzada per productes de proximitat i de temporada: un nou aire recorre el Mercat, que està vivint la incorporació de paradistes joves amb moltes ganes de tirar endavant i de donar una nova vida al Mercat. L’entrada a les xarxes socials –de moment un nou Facebook, però molt aviat, Instagram i Twitter-, són un senyal de la dinamització que està vivint el Mercat.
 
Al Mercat de Sant Joan es pot trobar l’oferta més completa, variada i de qualitat: 4 peixateries, 4 parades de fruita i verdura, 3 carnisseries, 3 xarcuteries, 3 parades de pollastre, 1 de dolços, 1 de menjar cuinat i llegums, 1 de vins i 1 de bacallà i olives, a més del bar. Una oferta que no pot més que convèncer a aquells que busquen la millor qualitat per la seva cuina.
 
Dissabte 23 de juny    
Música tot el matí.
11.30 h Pica-pica.
14.00 h Sorteig d’1 val de 300 € en compres i de 2 vals de 100 € en compres.
 
Dissabte 30 de juny   
De 20 h a 24 h Shooping night. 
Pots venir a sopar amb nosaltres. Ens trobareu com cada any a la porta principal del Mercat.
 
Dissabte 14 de juliol
De 20 h a 24 h 3a Nit de tapes al Mercat. 
Tapes a 1, 2 i 3 €.
 

 

 

Totes les dates


  • Dissabte, 23 Juny 2018

Powered by iCagenda

Back to top