Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Apeu

Camí de l'Últim Càtar: 2a etapa Gósol - Molí de Fórnols

Continuarem el nostre camí, vorejant la cara sud del Cadí, per una vall enclotada fins arribar a un altre dels pobles insígnies dels càtars: Josa de Cadí.
Un municipi on els càtars sabien que sempre trobarien refugi a l’empara del senyor Ramon de Josa, un noble que creia fermament en la causa càtara i que ho va pagar a un alt preu ja que l’únic vestigi que ens ha arribat d’ell ha estat el seu nom. En aquest tram del camí recorrerem zones fosques i humides, boscos de pi roig, i ens acompanyarà el so de fons de l’aigua d’un riu, el riu Vansa que dóna nom a aquesta Vall. Poc a poc, anirem fent camí i, quasi sense adonar-nos, haurem entrat a la comarca de l’Alt Urgell i arribarem a Tuixén, confluència estratègica dels camins històrics que pugen del Solsonès i salten cap a la comarca de l’Alt Urgell. Ja a Tuixén continuarem en un suau descens per un seguit de pistes en bon estat que ens duran al Molí de Fórnols.
 
Total quilòmetres Gòsol-Molí de Fórnols: 17,08km. 
 
Tuixen
 

Establiments recomanats

On dormir

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Fotografía: Òscar Rodbag
  • Municipi: Gòsol
Back to top