Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Apeu

El Rocar: descobrim l’entorn de Tiana

Aquest és un itinerari circular, senyalitzat com a sender local que recorre per pistes i corriols, la part oriental del municipi de Tiana, el carener del Rocar i els voltants de l’ermita de Mare de Déu de l’Alegria. És en l’entorn d’aquesta ermita on s’hauria situat el nucli romà de Villa Tiziana, origen de la vila de Tiana, i que encara avui conté un conjunt de bells i poderosos masos. El camí transcorre entre boscos de pi pinyer, vinyes i camps de conreu i un suau paisatge mediterrani amb algun tram de pendent pronunciada.

Llegir més ...

Ruta per la història de la Guerra Civil

Refugis, trinxeres, nius de metralladores, punts de guaita, delegacions diplomàtiques i edificis de rellevància històrica formaran part de les noves rutes de la Guerra Civil que impulsa el Consell Comarcal del Maresme. Hi participen deu dels trenta municipis de la comarca i, a banda de la senyalització de les noves rutes -es crearan tres itineraris-, es construirà un Centre d’Interpretació de la Guerra Civil a Santa Susanna. El projecte és possible gràcies a una subvenció de 336.537 euros del Departament d’Empresa i Coneixement, que aporta el 50% de pressupost. L’altre 50% el finançaran els ajuntaments que hi participen. Entre les principals actuacions que es faran, se senyalitzaran tots els elements de la Guerra Civil que es conserven al Maresme.

Llegir més ...

De Dosrius a Can Bruguera

A prop de Mataró hi ha força camins i corriols que apropen a pobles veïns. Estan molt més a prop del que moltes vegades es pugui pensar. L’itinerari que proposem surt del poble de Dosrius i passa entre boscos d’alzina i de pi pinyoner fins arribar a Can Bruguera, on es pot parar a esmorzar i a recuperar forces per completar un matí ben complet.

Llegir més ...
Back to top