Aquesta sortida és complementària a la del número de gener (De Dosrius a Can Bruguera). Passarem per boscos de pi on habita la serp blanca. Tot i això és molt difícil de veure perquè el rèptil té hàbits nocturns i defuig de les hores centrals del dia.  

Pot  arribar a mesurar fins a un metre i mig i la seva dieta és a base de ratolins, talps, i algun que altre conill. Passarem per la Font dels Tres Raigs, descoberta per tres excursionistes mataronins al voltant dels anys 50 i que va ser restaurada amb l’aparença actual l’any 1999. La ruta també passa per Sant Jaume de Treia, un petit veïnat de l’època romana del que encara se’n conserva la necròpolis.
 
Deixarem el cotxe als voltants del Restaurant Can Bruguera –o Can Bruguera dels Planells, com se l’anomenava antigament per la seva ubicació en un lloc pla i elevat– i començarem a caminar per el camí ample, direcció a Argentona (cap al  Sud). Deixarem una cruïlla ample a la dreta i en uns 100 metres entrem al bosc per un petit corriol a l’esquerra. Compte perquè està poc senyalitzat!
Anem davallant entre els pins pinyoners amb vistes al litoral mataroní. El corriol es fa una mica més fresat i quan el camí gira a la dreta l’abandonem per baixar recte travessant la pineda.
 
Si girem a la dreta arribem a un camí ample i seguint els senyals arribarem a una cruïlla amb la inscripció ‘SL-C74’. Aquí ens desviem per un camí estret perpendicular i marcat que ens portarà a la Font dels Tres Raigs. A la bassa de sota la font, podem trobar-hi alguna salamandra, el que ens indica que l’aigua és de bona qualitat.
 
Ara toca desfer camí i tornar al camí ample o seguim l’itinerari marcat. Alternant trossos de pujada i d’altres més planers, arribem a una cruïlla de camins on hi ha una cadena. La travessem i prenem el caminet de l’esquerra, que fa baixada. Des de aquí es pot veure la Serralada Litoral amb Cellecs i Burriac.
 
 
Passem per sota la línia elèctrica i anem seguint a la dreta per un corriol molt erosionat. Baixem pel Sot d’en Cabanyes acompanyats de canyissar. Arribats a la pista carenera, a la dreta aniríem a Can Bruguera, però girarem a l’esquerra fent una petita pujada. Després d’una estoneta, veiem Can Cabanyes, una masia fortificada del segle XVI que ara és un restaurant. 
 
Caminem per una pista ample i deixem una camí a l’esquerra i anem deixant corriols a les dues bandes. Anem baixant fins a trobar una triple cruïlla, on agafarem el camí de la dreta. Als pocs metres, deixem un camí privat a l’esquerra i agafem el següent, també a l’esquerra. Fa pujada, però en poca estona aquest camí es torna a bifurcar. Ara agafarem el de la dreta fins arribar a les runes de Sant Jaume de Treia, on encara queden restes d’una ermita preromànica.
 
Continuant el camí arribem a la masia de Can Boba, on hem de travessar pel pati i seguir el camí cap a l’esquerra fins a veure la rotonda de l’autopista que ens portaria a Argentona. En aquest punt, girem i emprenem el camí de tornada
 
La ruta es pot fer seguint aquest itinerari, com a continuació de la ruta descrita el mes de gener (Dosrius-Can Bruguera-Argentona) o invertir el recorregut, des d’Argentona a Can Bruguera.
 
FITXA TÈCNICA:
Distància: 7 km d’anada
Desnivell: 350 m
Durada: 3 h 20 min
Època: Tot l’any