Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Culturals

Avantprojecte de l’itinerari exterior de la ruta del cretaci de Fumanya, a Fígols Destacats

El jaciment de petjades de dinosaure de Fumaya és un dels més importants d’Europa, i un dels principals reclams turístics de la comarca del Berguedà. Tot i això, els visitants no poden apropar-se de manera segura fins on es troben les petjades. La Diputació de Barcelona ha realitzat l’avantprojecte de l’itinerari exterior de la ruta del cretaci que busca facilitar i millorar l’experiència.
Aquest avantprojecte, encarregat pel Consorci de la Ruta Minera de Cercs, defineix l’itinerari exterior que ha de permetre als visitants veure les petjades de prop, i incorporarà diferents punts d’interpretació que explicaran els valors paleontològics, naturals, geològics i paisatgístics del jaciment. Les solucions proposades s’integren en el paisatge, tenen poc impacte en l’entorn i són reversibles. El cost revist de les obres de l’itinerari ha estat pressupostat en 651.399 euros.
 
Amb aquesta intervenció el Consorci de la Ruta Minera ha sol·licitat suport econòmic al programa europeu FEDER, amb la que s’espera augmentar el nombre de visitants al Centre d’interpretació i millorar la seva experiència.
 

Informació addicional

  • Text: Diputació de Barcelona
  • Municipi: Berguedà
Back to top