Solicitamos su permiso para obtener datos estadísticos de su navegación en esta web, en cumplimiento del Real Decreto-ley 13/2012. Si continúa navegando consideramos que acepta el uso de cookies. OK | Más información
Apeu

Camí de l'Últim Càtar: 3a etapa Molí de Fórnols - La Seu

I aquest camí, ara fa 700 anys utilitzat per fugir de les terribles amenaces de la Inquisició contra tot allò que era considerat heretgia com en el cas del Bons Homes, ens adreçarà directament al municipi de Fòrnols.
Un cop passat el Molí de Fórnols, el destí ens marcarà direcció nord, haurem de pujar i baixar carenes i saltar torrents i, ja arribats al darrer turó de l’etapa, se’ns alçaran altius els Pirineus i, a tocar, entre els rius Segre i Valira, de sobte apareix La Seu d’Urgell, referent històric de la Catalunya Vella. La Seu va jugar un paper excepcional en diversos moments de la història, com ser una de les claus en la reconquesta, o el seu paper rellevant en la contenció del catarisme, donada la seva situació, entre els focus d’influència càtara de la Vall de Castellbò i de l’Alt Berguedà, i a la sortida de les valls d’Andorra - principal punt d’entrada dels llenguadocians cap a Catalunya.
 
Total quilòmetres Molí de Fórnols-La Seu d'Urgell: 20,69km. 
 
Retaule Romanic De Sant Julia Dels Garrics

Informació addicional

  • Text: Maite Viñals
  • Fotografía: Òscar Rodbag
  • Municipi: Molí de Fórnols
Back to top