Llibres

La meva germana viu sobre la llar de foc

Les Biblioteques del Maresme recomanen... el llibre "La meva germana viu sobre la llar de foc", d'Annabel Pitcher. 

Han passat 5 anys des que la Rose (de 10 anys) va morir en un atemptat terrorista musulmà a Londres. Aquest tràgic fet ha provocat l’enfonsament de la família: la Jasmina (bessona de la Rose), en Jamie (germà petit), el pare (que cau en l’alcoholisme) i la mare (que els abandona). 
 
La història està explicada des de la perspectiva d’en Jamie, que ara té 10 anys. Si bé el llenguatge és senzill i simple, la narrativa té una força extraordinària i està dotada de molt humor, lirisme i tendresa. 
 
La Rose (les seves cendres) “viu” dins d’un gerro, al damunt de la llar de foc, i la seva  presència - absència, condiciona l’existència de la completament destrossada família. En Jamie evolucionarà i provocarà l’evolució de la família, enfrontant la dura i descoratjadora quotidianitat amb una samarreta del Spiderman, el seu gat Roger, la seva amiga musulmana Sunya i una ment innocent, pura, plena de màgia i, alhora, de sentit comú; un sentit comú que els adults han oblidat, envaïts pel patiment i els  prejudicis. 
 
Una lectura absorbent i captivadora. Una novel·la, senzilla i excepcional, amb una història dura i tendra, on res és trivial, explicada amb molt humor i que conté una lliçó magistral.
 
Altament recomanable, tant per a joves com adults.
 
La Meva Germana Viu
 
Novel·la
Editorial Bridge
Any 2011

 

Informació addicional

Back to top