Pànxing Berguedà

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Berguedà

Exposició retrospectiva “Índex – 50 anys” durant tot el maig

Berguedà
f92b7188fad86c333b2f747207d30244.jpg
Nova exposició de Ramon Campos, veí de Gironella, que des de fa anys intenta recuperar i preservar la història gràfica d’aquesta població del Baix Berguedà.

L’exposició s’obrirà al públic el primer cap de setmana de maig i romandrà oberta en horari de biblioteca fins a finals de mes. Es mostren fotografies, postals promocionals, pòsters i altres materials d’aquest grup musical gironellenc, que des del 1968 va interpretar versions d’altres autors i de molts gèneres diferents.
 
Al migdia del 19 de març de 1968, i en el marc de la II edició de la Feria de San José (avui Fira del Motor), un grup de joves peluts que semblaven els Brincos van pujar a l’escenari de l’aleshores Plaza General Mola (avui Pi i Margall), i es va desfermar l’inici de 50 anys de carrera, durant els quals hi ha hagut altes i baixes de components, períodes més o menys actius i milers de quilòmetres recorreguts, amb parada (i no sempre fonda) a totes les festes majors, revetlles i concerts que ens puguem imaginar.
 
El recull fotogràfic mostra l’abans i l’ara dels Índex (que primer van ser “Los Listens” i després “Los Índices”), a través de fotografies d’actuacions, cedides pels components del conjunt i d’altres pertanyents a sessions fotogràfiques disparades per l’ocasió. L’exposició ha tingut el suport d’una gran part del teixit econòmic de Gironella i ha aixecat curiositat entre els molts i moltes que van ballar, cantar i festejar al ritme dels seus concerts. Tot un “revival”. 50 anys de carrera bé ho valen.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.