Pànxing Berguedà

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Cultura – Berguedà

Fira de Santa Tecla de Berga

Berguedà
fira
Berga, ubicada als peus de la serra de Queralt i porta d’entrada als Pirineus. La història de la ciutat i de la comarca ha quedat escrita entre telers i mines. Però Berga és també la capital del Berguedà, i com a tal parlem d’una comarca que ha viscut i encara viu del sector primari, tret que en marca el caràcter i que encara és ben present quan ens enfilem als prats i boscos que ens envolten i on fàcilment trobarem vedells pasturant al costat de la seva mare arreu del Berguedà.

Cada setembre a Berga celebrem la Fira de Santa Tecla. Una fira de cultura, tradició i història lligada al sector primari del Berguedà els orígens de la qual es troben a la primeria del segle XIV. A dia d’avui, la Fira de Santa Tecla segueix apropant a la ciutadania una representació del bestiar que pastura els nostres prats i que ens proporciona carns de gran qualitat. El 18 i 19 de setembre, el Passeig de la Indústria de Berga serà l’escenari d’una extensa mostra de races autòctones catalanes i d’arreu: exemplars de vaca Bruna dels Pirineus i Aubrac, ovella ripollesa, cabra murciano-granadina, ponis Shetland, cavalls de sella, porcs Duroc, oques de l’Empordà, ànecs Carolina i gallines flor d’ametller, entre d’altres. En total, més d’un centenar de caps de bestiar que podeu trobar al Berguedà i que us apropem perquè els conegueu a la Fira de Santa Tecla.

berga vaca

Però la Fira de Santa Tecla no és només bestiar. També és un espai on comprar maquinària agrícola, descobrir artesans i productors alimentaris de la comarca i de contrades properes. Hi haurà concerts, espectacles i activitats per a tots els gustos: des de tastos i maridatges de formatges de l’Associació de Pastors i Pastores Formatgers dels Països Catalans, fins a passejades amb poni, passant per l’exposició de maquinària antiga dels Amics dels Tractors d’Època del Bages. També s’ha programat una sortida etnobotànica i un taller de cuina d’aprofitament, així com el concurs de recol·lecta, al qual us animem a presentar les vostres hortalisses menys normatives: sorpreneu-nos, hi ha premis en joc! També podeu tenir premi si voteu el millor aparador del concurs d’aparadors de tardor dels comerços de Berga (l’urna la podreu trobar al punt d’informació de la Fira).

A més, podreu passar una bona estona a la fira d’atraccions i gaudir de les activitats per als més menuts: espectacles infantils, agrocircuit amb mini-tractors i els ja tradicionals Jocs al Carrer, a càrrec de la Cia. de Jocs l’Anònima.

En definitiva, la Santa Tecla de Berga és una Fira per gaudir de l’essència berguedana, tornar als orígens i conèixer la ciutat. Tot plegat s’ha organitzat sense perdre de vista les mesures sanitàries per fer front a la Covid-19 i assegurar als locals i als visitants que podran gaudir d’una Fira segura.  

berga

Per a més informació a http://santatecla.ajberga.cat/

Si t’ha agradat llegir la notícia Fira de Santa Tecla de Berga, també et pot interessar llegir La 39a Setmana del Llibre en Català.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.